Όταν έγινε γνωστό ότι η οικογένεια Λάτση αποφάσισε να διαχωρίσει την κοινή περιουσία της και κάθε ένα παιδί του εμβληματικού και αυτοδημιούργητου κολοσσού των επιχειρήσεων Γιάννη Λάτση να ακολουθήσει την δική του αυτόνομη πορεία, πολλοί ήταν εκείνοι που αναρωτήθηκαν ποιο θα είναι το επόμενο επιχειρηματικό βήμα που θα έκανε η Μαριάννα Λάτση.

Ιδίως από τη στιγμή που τα αδέρφια της, Σπύρος και Μαργαρίτα, συναποφάσισαν εντέλει να διατηρήσουν την κοινή διαδρομή υπό την καθοδήγηση του δραστήριου και ικανού αδερφού.

Και τα ερωτήματα έγιναν ακόμη πιο έντονα και πιεστικά όταν η Μαριάννα Λάτση πήρε την συνειδητή απόφαση να μην συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της Lamda development η οποία έχει αναλάβει να υλοποιήσει και διεκπεραιώσει την τεράστια επένδυση του Ελληνικού!

Το 7,24% της ΓΕΚ Τέρνα, ενώ η τιμή της μετοχής  θα είναι πάνω απο 11 ευρώ

Στις μέρες μας, ξαφνικά έλαβε χώρα η μη αναμενόμενη συμμετοχή του family office της Μαριάννας Λάτση στο μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ Τέρνα. Η ισχυρή κυρία της εμβληματικής οικογένειας με την κίνησή της αυτή, να αποκτήσει από τους Ολλανδούς της Reggenborgh κατ’ αρχήν το 6% των μετοχών της ΓΕΚ Τέρνα με premium τουλάχιστον 10% πάνω από την τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή, συνιστά ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση, την εγχώρια επιχειρηματική σκηνή, το σύστημα με απλά λόγια, μέσα από το οποίο διατρανώνει ότι είναι εδώ!!!

Μαριάννα Λάτση: Η ευφυής κίνηση και η επένδυση – στήριξη στην οικονομία της χώρας!

Πρόκειται πέραν πάσης αμφιβολίας για μια κίνηση ευφυή, που μέσα από τη συμμετοχή της στον ισχυρότερο εργοληπτικό -και όχι μόνο- όμιλο στη χώρα, καταδεικνύει την βούληση και την πρόθεση της οικογένειας της να παραμείνει επιχειρηματικά στη χώρα, να στηρίξει επενδυτικά την οικονομία και να έχει ενεργό ρόλο σε έναν ευρύ τομέα δράσης που θα κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια μέσα από την προσπάθεια της χώρας να επιστρέψει σε ρυθμούς ανάκαμψης, απορροφώντας πόρους του ευρωπαϊκού Ταμείου και δημιουργώντας οδικούς άξονες και υποδομές, άκρως απαραίτητες για την νέα Ελλάδα που διαγράφεται μετά την πανδημία.

Είχαν προτάσεις από private equity funds οι Ολλανδοί, τις οποίες απέρριψαν και επέλαξαν την Μαριάννα Λάτση

Απόλυτα ηλεγμένες πηγές αναφέρουν ότι οι Ολλανδοί στις συζητήσεις για την πώληση των μετοχών τους στην ΓΕΚ Τέρνα είχαν σοβαρές προτάσεις από κερδοσκοπικά funds αλλά και τρίτους ενδιαφερόμενους. Ωστόσο επέλεξαν να πωλήσουν στην Μαριάννα Λάτση για λόγους όχι μόνο οικονομικούς. Δεν ήταν μόνο το τίμημα αλλά κυρίως το ειδικό βάρος του ονόματος της οικογένειας!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.