Κοιτάξτε, με πολύ υπομονή κάθομαι κάμποσες μέρες και παρακολουθώ όλη την αρλουμπολογία που γράφεται για τον Ελλάκτωρα από τους δήθεν ειδικούς!

Σενάρια αφελή, δημοσιεύματα κατευθυνόμενα από επικοινωνιακά συστήματα και εργοληπτικά επιτελεία που παραπλανούν και δημιουργούν θολό τοπίο!

Η πραγματική εικόνα της κατάστασης είναι πολύ απλή για όποιον παρατηρήσει προσεκτικά.

Το πρόβλημα για τον Ελλάκτωρα την ώρα τούτη είναι ένα και μοναδικό: τα λεφτά!

Και επιλύεται με έναν μόνο τρόπο: Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου γύρω στα 200 εκατ. όπως υπολογίζει η εργοληπτική πιάτσα ότι απαιτούνται!

Ποιος είναι ο τρόπος αυτή τη στιγμή να απαξιωθεί ο όμιλος και να έρθουν οι Ολλανδοί σε εξαιρετικά δυσχερή θέση; Μόνο ένας: η εμπλοκή της αύξησης κεφαλαίου!

Και πως αυτή επιτυγχάνεται; Με την κατοχύρωση του 34% των μετοχών! Καταστατική μειοψηφία δηλαδή!

Ήδη έχουν απευθείας πάνω από 25%! Ψάχνουν ακόμη ένα 9% από την ελεύθερη αγορά που πιθανόν να έχουν ήδη διασφαλίσει, χωρίς να τους χρειάζεται ο Λ. Μπόμπολας!

Δεν θέλει λοιπόν και πολύ σκέψη για να αντιληφθεί κανείς πως το παιχνίδι των Μπακοκαυμενάκηδων, της Farallon και του «καθοδηγητή» – ψαρά σολωμού – κυνηγού αγριογούρουνου, εκεί παίζεται!

Ποιος είναι ο σκοπός τους

Οι Αρκάδες (ο Θεός να τους κάνει) εφοπλιστές, από κοινού με την Farallon της οποίας επί της ουσίας είναι μπροστινοί, καθώς και ο περίφημος bon viveur Εξάρχου, πρώην αφεντικό του Ακτωρα επί Σάκη, αποσκοπούν στην εμπλοκή της αύξησης διαμορφώνοντας μετοχικές συνθήκες τέτοιες που οι Ολλανδοί δεν θα μπορούν να συγκεντρώσουν ποσοστό 67% των μετοχών για να περάσουν την αύξηση κεφαλαίου στην γενική συνέλευση!

Γι αυτό μιλάνε με τον Λ. Μπόμπολα και το διαρρέουν για να δημιουργήσουν κλίμα, μολονότι ξέρουν πως όποια στιγμή θέλουν οι Ολλανδοί παίρνουν το ποσοστό του πρώην ισχυρού ανδρός!

Ο σκοπός τους είναι μέσα από την αποτυχία των Ολλανδών στη ΓΣ να περάσουν την ΑΜΚ, όχι μόνο να προκαλέσουν ασφυξία στον Ελλάκτωρα, ο οποίος θα συνεχίσει να απαξιώνεται, αλλά και να σύρουν τους Ολλανδούς σε μια διαπραγμάτευση από την οποία θα αποσπάσουν μεγάλα oφέλη.

Είτε αυτά είναι υψηλή τιμή αγοραπωλησίας μετοχών, είτε παραχώρηση ασημικών του Ελλάκτωρα, ή ακόμη και επίτευξη ιστορικού συμβιβασμού και συμμετοχή στη διοίκηση.

Καθοδηγητής των Μπακοκαυμενάκηδων είναι ο γνωστός στην εργοληπτική πιάτσα για τα ωραία και ακριβά του γούστα Εξάρχου.

Αυτός τους ανακάλυψε στα Εμιράτα όταν ακόμη εργαζόταν εκεί. Και, μια που τόφερε η κουβέντα, τα παλιά του αφεντικά κάτι ψάχνουν…

Η κατάσταση έτσι όπως διαμορφώνεται είναι συνθέτη. Και την ώρα που Παναγιωτόπουλος – Τούμπουρος προσπαθούν να επιλύσουν ζητήματα προσωπικού και αμοιβών, η αντίπαλη «παράταξη» μεθοδεύει στρατηγικά πως θα μπλοκάρει την κυριαρχία των Ολλανδών με ότι κάτι τέτοιο συνεπάγεται!

Θα τα καταφέρουν; Συνεχίζεται …

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.