Η Άνγκελα Μέρκελ με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, εξέφρασε την ανησυχία της σχετικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας που μπορούν να επηρεάσουν την ισότητα των φύλων.

«Πρέπει να σιγουρευτούμε ότι η πανδημία δεν θα μας οδηγήσει σε οπισθοχώρηση σε παλιά μοτίβα για τα φύλα, που πιστεύαμε ότι είχαμε ξεπεράσει», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

«Για μία ακόμη φορά, είναι οι γυναίκες εκείνες που πιο συχνά καλούνται να βρουν την ισορροπία ανάμεσα στην κατ’ οίκον διδασκαλία, τη φροντίδα των παιδιών και τη δουλειά τους», τόνισε η καγκελάριος.

«Πάνω από το 75% εκείνων που εργάζονται στον τομέα της Υγείας είναι γυναίκες, από γραφεία γιατρών μέχρι νοσοκομεία, εργαστήρια και φαρμακεία. Οι γυναίκες καλύπτουν μετά βίας το 30% των διευθυντικών θέσεων σε αυτούς τους τομείς», ανέφερε η Μέρκελ, .

«Δεν μπορεί οι γυναίκες, που σε μεγάλο βαθμό σηκώνουν τις κοινωνίες μας, την ίδια ώρα να μην εμπλέκονται ισότιμα σε σημαντικές πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές αποφάσεις», υπογράμμισε.

Η Μέρκελ τόνισε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερες δράσεις για την υποστήριξή των γυναικών, μεταξύ άλλων και για τη μισθολογική ισότητα. Η πρόσφατη νομοθεσία της Γερμανίας απαιτεί από τις εταιρείες που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο να περιλαμβάνουν περισσότερες γυναίκες στα διοικητικά συμβούλιά τους.

«Επιτέλους, οι γυναίκες πρέπει να κερδίζουν τα ίδια με τους άνδρες», τόνισε η καγκελάριος.

Στη Γερμανία κατά μέσο όρο οι γυναίκες κερδίζουν 19% λιγότερα από τους άνδρες σύμφωνα με στατιστικά του 2019. Γεγονός που εν μέρει οφείλεται στο ότι πολλές Γερμανίδες εργάζονται σε θέσεις ημιαπασχόλησης. Το χάσμα μειώνεται στο 6% σε ό,τι αφορά τη σύγκριση μεταξύ ανδρών και γυναικών στις ίδιες δουλειές.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.