«Εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ για την συμμετοχή ή όχι της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ στις ψηφοφορίες για την εκλογή των Νομαρχιακών Επιτροπών, πρωτίστως της Α΄ Αθηνών, εξ ου και τα επεισόδια στην Οργάνωση της Κυψέλης!

Η ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ, που έχει στην κατοχή της τη ματωμένη σημαία του Πολυτεχνείου, με επικεφαλής τον Μιχάλη Νικηφόρο, επιδιώκει να ενταχθεί ως σύνολο στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αντιδρούν με σφοδρότητα τόσο η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι «Ομπρέλα».

Αντίθετος είναι έως τώρα και ο Γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ τη συμμετοχή της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ, που διαθέτει δύναμη και σε άλλα ΑΕΙ, στηρίζουν οι «πασοκογενείς», η πλειοψηφία των «προεδρικών» και η «ομάδα Βερναρδάκη». Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει άμεσα την ηγεσία της Κουμουνδούρου, καθώς αν δεν επιλυθεί άμεσα θα κινδυνεύσει η ψηφοφορία την άλλη Κυριακή στην Α΄ Αθηνών, μια από τις μεγαλύτερες οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή, αίσθηση προκαλεί η ήττα του Παύλου Πολάκη σε ψηφοφορία της Νομαρχιακής Χανίων, της εκλογικής του δηλαδή περιφέρειας.

Η ψηφοφορία αφορούσε τα μέλη της Νομαρχιακής, τα οποία ο Π. Πολάκης ήθελε να μειωθούν κατά 10! Η ίδια, μάλιστα, Νομαρχιακή εκτιμάται πως θα παραμείνει στα χέρια των «53+» με τον ίδιο συσχετισμό δυνάμεων που επικρατούσε έως σήμερα.

Οι εκλογές, τέλος, που έγιναν στη Νομαρχιακή των Βορείων Προαστίων Αθηνών έφεραν επικράτηση της «Ομπρέλας» με 24 μέλη στα 41, με την Κίνηση Μελών να λαμβάνει 11 και τη ΡΕΝΕ 7.

Η «Ομπρέλα», πάντως, αν και επικράτησε, διαθέτει μειωμένες δυνάμεις σε σχέση με τις δυνάμεις που διέθετε.

Ο κύριος όγκος των εκλογών θα διεξαχθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.