Με την πολιτική κόντρα γύρω από τον Κουφοντίνα να μαίνεται με σφοδρότητα, η πλευρά του απεργού πείνας προχώρησε χθες σε μία διπλή νομικής φύσεως κίνηση, που δείχνει ότι αναζητά λύση στο αδιέξοδο, που έχει περιέλθει η υπόθεση.

Αφενός ο καταδικασμένος σε ισόβια τρομοκράτης έχει πλέον και τον δικηγόρο Θέμη Σοφό στη νομική του ομάδα. Με κεντροδεξιές πολιτικοιδεολογικές αναφορές και μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ ο κ. Σοφός, προσδίδει στη νομική υπεράσπιση και μία ήπια διάσταση σε αντιδιαστολή με την Κούρτοβικενώ απευθύνεται σε ευρύτερο κοινό.

Αφετέρου, κατέθεσε αιτήματα για αναστολή ποινής λόγω άμεσου κινδύνου για ανήκεστο βλάβη ή θάνατο, αλλά και για επανεξέταση της απόφασης που αφορά στη μεταγωγή του κρατουμένου.

Σήμερα αναμένεται να κριθούν τα αιτήματά του από το Συμβούλιο Εκτέλεσης Ποινών, αλλά εκτιμάται ότι καταβάλλεται προσπάθεια προκειμένου με βάση την πολύ άσχημη κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα, αυτός να οδηγηθεί στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού και έτσι να βρεθεί εμμέσως μία διέξοδος στο πρόβλημα – το οποίο γίνεται μεγάλο, καθώς έχει συμπληρώσει 55 μέρες απεργία πείνας και κινδυνεύει να πέσει σε κώμα.

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.