Ως κεραυνός εν αίθρια ήχησε στην επιχειρηματική πιάτσα η αιφνίδια και περίεργη απόφαση της διοίκησης της Εθνικής τράπεζας να κινήσει κυριολεκτικά στο παραπέντε της εκπνοής της, την διαδικασία ειδικής εκκαθάρισης για την ιστορική βιομηχανία «Χαλυβουργική»!!!

Ως γνωστόν η διαδικασία ειδικής εκκαθάρισης κρίθηκε από την κυβέρνηση, τους θεσμούς αλλά και το τραπεζικό σύστημα ως αποτυχημένη!

Και εκ του λόγου τούτου δεν προβλέπεται στον νέο πτωχευτικό η έναρξη του οποίου ισχύει από 1ης Μαρτίου 2021!!!

Πέντε μόλις μέρες πριν την κατάργηση- ως αποτυχημένης- της διαδικασίας ειδικής εκκαθάρισης, η διοίκηση της Εθνικής υπέβαλε στις 23 Φεβρουαρίου σχετικό αίτημα υπαγωγής της Χαλυβουργίας προκαλώντας ερωτηματικά και απορίες ως προς τους βαθείς λόγους λήψης μιας τέτοιας απόφασης, η οποία φέρεται να υποκρύπτει επιχειρηματικές ή άλλες σκοπιμότητες!

Και ευλόγως διερωτάται κανείς: γιατί τώρα στις 23 Φεβρουαρίου, 2 μέρες πριν την κατάργηση της διαδικασίας, επελέγη αιφνιδιαστικά η ειδική εκκαθάριση και τούτο δεν έγινε νωρίτερα, σε άλλη χρονική στιγμή, όταν η διαδικασία ήταν αποδεκτή και όχι απαράδεκτη και αναποτελεσματική όπως κρίνεται από όλους ανεξαιρέτως τους εμπλεκόμενους φορείς. Και γι αυτό καταργείται άλλωστε…

Γιατί δεν ακολουθήθηκε στην Χαλυβουργική η ίδια διαδικασία με αυτή του ανταγωνισμού, δηλαδή να πουληθούν τα δάνεια της σε funds;

Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά; Γιατί δεν επελέγη διαδικασία ρύθμισης όπως για παράδειγμα εκείνη του ομίλου Θεοχαράκη;

Και εν πάσει περιπτώσει, γιατί δεν υπήρξε επαφή και διάλογος της εθνικής τράπεζας με την ιδιοκτησία, από τη στιγμή μάλιστα που στην οικογένεια Κ. Αγγελοπούλου υπήρξαν σοβαρότατες προ ημερών εξελίξεις καθώς η Δικαιοσύνη έκανε δεκτό το αίτημα δικαστικής συμπαράστασης που είχαν υποβάλει τα παιδιά του Κωνσταντίνου Αγγελοπούλου , Παναγιώτης και Γιώργος;

Καθώς από την απόφαση της δικαιοσύνης προκύπτει δραματική αλλαγή σκηνικού και νέα πρόσωπα που δύνανται να λάβουν κρίσιμες αποφάσεις!

Υπό αυτό το πρίσμα η αιφνιδιαστική και ανεξήγητη κίνηση της διοίκησης της Εθνικής τράπεζας και προσωπικά του κ. Π. Μυλωνά να θέσει την Χαλυβουργική υπό ειδική εκκαθάριση 5 μέρες πριν η διαδικασία καταργηθεί, να μην πωλήσει τα δάνεια σε ξένα funds όπως έκανε με αυτά του ανταγωνισμού, να μην συζητήσει καν το ζήτημα νέας ρύθμισης με τα παιδιά του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου που δικαιώθηκαν δικαστικά και χειρίζονται την οικογενειακή περιουσία, εύλογα και δίκαια θεωρείται ύποπτη, περίεργη που ενδεχομένως υποκρύπτει σκοπιμότητες!

Συνεχίζεται …

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.