Οι πληροφορίες λένε πως η Εθνική τράπεζα είναι πλέον κοντά στο ντηλ με το fund CVC για το 80% των μετοχών της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Μπορεί το ΔΣ να αποφασίσει θετικά στις 25 Φεβρουαρίου, μπορεί και όχι και το ζήτημα να πάρει μια ακόμη παράταση.

Ωστόσο, ο λόγος που αυτή τη φορά η συμφωνία για την πώληση της ιστορικής και εμβληματικής Εθν. Ασφαλιστικής είναι ότι το Ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου με ομόφωνο βούλευμα του έκρινε τον νόμο για την ασυλία των τραπεζιτών συνταγματικό.

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κ. Μυλωνάς φοβόταν όσο τίποτε άλλο το ενδεχόμενο να πωληθεί σήμερα η Εθν. Ασφαλιστική αντί 330 εκατ. ευρώ συν μπόνους, και μετά από λίγα χρόνια το CVC να την πωλήσει  4-5 φορές πάνω!!!

Γιαυτό ο Π. Μυλωνάς κατά τη διάρκεια ΔΣ του Δεκεμβρίου είχε αναφωνήσει «εγώ δεν πάω φυλακή» αναφερόμενος στην πώληση της ασφαλιστικής εταιρίας στο κερδοσκοπικό fund.

Και αξίζει να σημειωθεί πως σε πρόσφατο ΔΣ η γνώμη του κ. Μυλωνά είχε μεταστραφεί σε αντίθεση με το σύνολο των μη εκτελεστικών μελών του ΔΣ που ήταν αντίθετα στην πώληση.

Τώρα λοιπόν ο Π. Μυλωνάς και όλο το ΔΣ μπορούν να πωλήσουν και να μην πάνε «φυλακή» ότι κι αν συμβεί στο μέλλον. Η συγκυρία πια τους το επιτρέπει.

Το ζήτημα ωστόσο που εγείρεται δεν είναι αν από μια πώληση θυγατρικής οι τραπεζίτες θα έχουν ή όχι ποινικές ευθύνες, αλλά εάν η πώληση της θυγατρικής εξυπηρετεί τα συμφέροντα της τράπεζας και των μετόχων, Ελλήνων, ξένων και Δημοσίου!

Αλίμονο αν οδηγηθούμε στην εποχή εκείνη κατά την οποία θα λαμβάνονται αποφάσεις εκποίησης περιουσιακών στοιχείων των τραπεζών με αποφάσεις βασισμένες στην εξασφαλισμένη μη δίωξη από την Δικαιοσύνη και όχι επί τη βάσει των αποδεκτών προσφορών και των τιμημάτων που ανταποκρίνονται στην πραγματική αξία των προς πώληση ασημικών των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Να μην γίνει …πατέντα των τραπεζιτών η ασυλία και να αρχίσουν τα ξεπουλήματα…

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.