Ξημέρωσε 10 Φεβρουαρίου και σε δύο ημέρες λήγει η παράταση που είχε δώσει η Εθνική τράπεζα στον διαγωνισμό για την εθνική Ασφαλιστική όπου το  CVC έχει υποβάλει τη μία και μοναδική προσφορά!

Όλες αυτές τις ημέρες, για να ξέρετε, το παρασκήνιο δίνει και παίρνει.

Το κερδοσκοπικό fund που έχει σαρώσει στη χώρα μας τα πάντα στο διάβα του, μεθοδεύει προσεκτικά τις κινήσεις του, κάνει λόμπινγκ, συμμαχίες με ΜΜΕ για να επηρεάσει καταστάσεις, ασκεί πιέσεις εκεί που πρέπει, όπως πρέπει.

Και οι πληροφορίες λένε πως η υπόγεια αυτή τακτική των κερδοσκόπων διαχειριστών αποφέρει καρπούς καθώς η πλειονότητα των ανεξάρτητων μη εκτελεστικών μελών του ΔΣ της Εθνικής φέρεται να αλλάζει γνώμη και να ψηφίζει υπέρ της πώλησης της Εθν. Ασφαλιστικής ανατρέποντας την προ εικοσαημέρου απόφαση του!

Και για να είμαστε ειλικρινείς αυτή η υπόθεση από την αρχή ως το τέλος μπάζει…

Το CVC εδώ και 1,5 χρόνο παίζει παιχνίδι. Κατέβηκε μόνο του στον διαγωνισμό με πρόταση που άρχισε σταδιακά να την παίρνει πίσω!

Παίζοντας καθυστερήσεις εκ του ασφαλούς αποσκοπούσε να εκμεταλλευθεί την προνομιακή του θέση και να αποκτήσει την ιστορική ασφαλιστική εταιρία σε τιμή εξευτελιστική. Και μάλιστα με λεφτά δανεικά, περίπου 150 εκατ. ευρώ από την Eurobank με την εγγύηση της Εθνικής!

Σήμερα λοιπόν, το τίμημα ξεκάθαρα είναι μικρό γι αυτό άλλωστε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής τράπεζας Π. Μυλωνάς είχε δηλώσει πως «εγώ δεν πάω φυλακή»!

Ωστόσο στην πορεία ο κ. Μυλωνάς άλλαξε γνώμη όπως και ο πρόεδρος κ. Μιχαϊλίδης!

Και τώρα οι πληροφορίες λένε πως γνώμη άλλαξαν και όλοι οι αντιφρονούντες στο ΔΣ της τράπεζας!

Υπομονή! Δυο μέρες έμειναν για την ιστορική απόφαση που ενδεχομένως να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και ενδεχομένως να επιδράσει ακόμη και στο μείζον ζήτημα των τραπεζών που την ώρα τούτη συζητείται στο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου!