Τα 10 πιο παράξενα εστιατόρια στον κόσμο. Κάποια βρίσκονται σε ασυνήθιστα μέρη, ορισμένα έχουν περίεργο concept και μερικά άλλα μοιάζουν βγαλμένα από κάποια τρελή ιδέα. Μία λίστα με παράλογα μέρη όπου το καλό φαγητό δεν είναι απαραίτητα η προτεραιότητα.

Από ρομπότ που σερβίρουν, έως εστιατόρια που λειτουργούν όπως τα χρηματιστήρια ως προς τις τιμές τους. Δείτε τη λίστα με τα 10 πιο παράξενα εστιατόρια του κόσμου όπως τα παρουσιάζει το Business Insider.

1. Βρυξέλλες

Αυτά είναι τα 10 πιο περίεργα εστιατόρια στον κόσμο [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Αν αντέχεις το ύψος, τότε δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Οπως φυσικά και οι 22 σεφ, οι οποίοι δοκίμασαν την κουζίνα του συγκεκριμένου εστιατορίου, το οποίο σερβίρει σε ύψος 45 μέτρων από την επιφάνεια της γης.

 

2. Χάρμπιν, Κίνα

Αυτά είναι τα 10 πιο περίεργα εστιατόρια στον κόσμο [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Μέχρι πριν μερικά χρόνια την παράσταση έκλεβε το ξενοδοχείο πάγου. Τώρα πλέον υπάρχει και το εστιατόριο, του οποίου η διακόσμηση στηρίζεται αποκλειστικά στον πάγο και βρίσκεται στην πόλη Χάρμπιν της Κίνας.

 

3. Σενζέν, Β.Κίνα

Αυτά είναι τα 10 πιο περίεργα εστιατόρια στον κόσμο [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Δεν υπάρχουν τραπέζια και καρέκλες σε κλασική μορφή. Οι πελάτες κάθονται σε τουαλέτες, ενώ το καζανάκι λειτουργεί και ως αποθηκευτικός χώρος.

 

4. Εστιατόριο Big Brother

Αυτά είναι τα 10 πιο περίεργα εστιατόρια στον κόσμο [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Στην πόλη Βαγκενίνγκεν, στο εσωτερικό του πανεπιστημίου υπάρχει ένα εστιατόριο το οποίο ανοίγει τις πόρτες του όχι μόνο στους καθηγητές και τους φοιτητές. Η διαφορά είναι πως υπάρχουν παντού κάμερες ώστε να παρατηρούν τις αντιδράσεις του κόσμου, μετά από καθετί που δοκιμάζει.

 

5. Μπουένος Αϊρες, Αργεντινή

Αυτά είναι τα 10 πιο περίεργα εστιατόρια στον κόσμο [εικόνες] | iefimerida.gr 4
«Un cafe con Peron». Από τους Προέδρους της Αργεντινής που δέχθηκε έντονη κριτική για τις σχεδόν δύο δεκαετίες της πολιτικής του καριέρας αλλά παρέμεινε μέχρι το θάνατό του το 1974 η πιο χαρακτηριστική προσωπικότητα της πολιτικής σκηνής του τόπου. Το εστιατόριο με το όνομα του Χουάν Περόν είναι ένα από αυτά που πρέπει να επισκεφθείς στη χώρα.

 

6. Νέα Υόρκη

Αυτά είναι τα 10 πιο περίεργα εστιατόρια στον κόσμο [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Πραγματικά πρωτοποριακό είναι το «Exchange Bar & Grill in New York City». Οι τιμές αυξάνονται ή μειώνονται ανάλογα με τη ζήτηση των πελατών. Οπως ακριβώς λειτουργεί και το χρηματιστήριο.

 

7. Μπανγκόνγκ, Ταϊλάνδη

Αυτά είναι τα 10 πιο περίεργα εστιατόρια στον κόσμο [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Η ιδιοκτήτρια δαπάνησε σχεδόν 1 εκατ. δολάρια για να αποκτήσει το συγκεκριμένο εστιατόριο. Το μεγαλύτερο ατού του ήταν ένα ρομπότ, που ανήκε στο εστιατόριο και το οποίο σερβίρει τους πελάτες.

 

8. Μαλδίβες

Αυτά είναι τα 10 πιο περίεργα εστιατόρια στον κόσμο [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Ισως το πιο εντυπωσιακό εστιατόριο. Ονομάζεται «Ithaa Undersea Restaurant» και σερβίρει τους πελάτες σε βάθος 5 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, ενώ η θέα από το θόλο κόβει την ανάσα.

 

9. Βερολίνο

Αυτά είναι τα 10 πιο περίεργα εστιατόρια στον κόσμο [εικόνες] | iefimerida.gr 8
Ο Βρετανός designer Τόνι Χόρνεκερ είχε μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή ιδέα. Δημιούργησε στο Βερολίνο το «The Pale Blue Door». Φτιαγμένο από υλικά που συγκεντρώνει από τους δρόμους, ο Χόρνεκερ παραδέχθηκε ότι δεν βγάζει μεγάλο κέρδος από το εστιατόριό του, αλλά δίνει στο Βερολίνο μια μοναδική ατραξιόν.

 

10. Βουκουρέστι, Ρουμανία


Το εστιατόριο του Δράκουλα. Στη Ρουμανία, οι θαμώνες του «Club Count Drakula» θα δουν τους σερβιτόρους όλους σε στιλ του Κόμη Δράκουλα. Φυσικά, υπάρχει και ο απαραίτητος φωτισμός.

Διαβάστε ποια είναι τα 5 πιο ακριβά ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.