Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιούν αυτή την ώρα τα μέλη της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας σε μια προσπάθεια να εκτιμήσουν την κατάσταση και να δρομολογήσουν τις επόμενες κινήσεις ώστε να αποτραπεί περαιτέρω πιθανή κλιμάκωση του τρίτου κύματος της πανδημίας στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες  τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία, παρά το lockdown, προκαλούν ανησυχία και προβληματισμό στους ειδικούς επιστήμονες, οι οποίοι επεξεργάζονται μια σειρά από μέτρα, καθώς το ιικό φορτίο και τα νέα κρούσματα βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα.

Ένα από τα ζητήματα που απασχολεί εντόνως τους επιδημιολόγους είναι η επίδραση των μεταλλάξεων στη μετάδοση του ιού καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, δείχνουν να είναι περισσότερο μολυσματικές.

Πηγές αναφέρουν  ότι η επιδημία βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο στη χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό μέλη της επιτροπής, χωρίς αυτό να έχει συζητηθεί επισήμως, εκφράζουν την άποψη ότι «ίσως να έπρεπε να εφαρμοστεί ένα καθολικό lockdown σε όλη την Ελλάδα, τύπου Μαρτίου 2020, ώστε να «καθαρίσει ο ορίζοντας».
Βράζει η Αττική

Συγκεκριμένα, από τα 2.353 κρούσματα στο σύνολο της χώρας που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, τα 1.159 εντοπίζονται στην Αττική.

Σημειώνεται ότι τελευταία φορά που οι νέες μολύνσεις ξεπέρασαν τις 2.000 ήταν στις 23 Φεβρουαρίου, όταν είχαν ανακοινωθεί 2.147. Το τελευταίο 24ωρο πάντως διενεργήθηκαν περισσότερα από 61.000 δειγματοληπτικά τεστ.

Όσον αφορά στην Αττική, το κέντρο φαίνεται να αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα, με τον Κεντρικό Τομέα Αθηνών να καταγράφει 318 μολύνσεις. Επιπλέον, 185 κρούσματα δίνει ο Δυτικός Τομέας Αθηνών, 202 ο Πειραιάς, ενώ 155 ο Βόρειος Τομέας Αθηνών.

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.