Την επιβολή κυρώσεων για να τιμωρηθεί η Ρωσία για τη δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι, επικριτή του Κρεμλίνου, αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, ακόμη και εντός της ημέρας, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο δύο πηγές.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναμένεται να επιβάλλει νέα τιμωρητικά μέτρα δυνάμει δύο εκτελεστικών προεδρικών διαταγμάτων —του υπ’ αρ. 13661, το οποίο είχε εκδοθεί μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χερσόνησο της Κριμαίας και παρέχει ευρείες δυνατότητες για την επιβολή κυρώσεων σε ρώσους αξιωματούχους· και του υπ’ αρ. 13382, που εκδόθηκε το 2005 με σκοπό την αποτροπή της εξάπλωσης των όπλων μαζικής καταστροφής— και του νόμου περί Ελέγχου και Εξάλειψης των Όπλων Χημικού και Βιολογικού Πολέμου (1991), κατά τις πηγές, οι οποίες μίλησαν στο πρακτορείο υπό τον όρο να μην κατονομαστούν.

OHE: Η Ρωσία φέρει την ευθύνη για τη δηλητηρίαση Ναβάλνι

Η Ρωσία φέρει την ευθύνη βάσει του διεθνούς δικαίου για τη δηλητηρίαση του ηγέτη της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, σύμφωνα με ειδικούς του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα βάσει προκαταρκτικών ευρημάτων.

Η απόπειρα δολοφονίας του Ναβάλντι ήταν μέρος ενός σχεδίου επιθέσεων εναντίον επικριτών στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και είχε στόχο να στείλει “απειλητική προειδοποίηση” για την καταστολή των διαφωνούντων, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Η Ρωσία αρνείται οποιοδήποτε ρόλο

Η Ρωσία αρνείται οποιοδήποτε ρόλο στην ασθένεια του Ναβάλνι και δηλώνει ότι δεν έχει δει αποδείξεις πως δηλητηριάστηκε.
Σε ανακοίνωση, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι η Ρωσία ελπίζει πως η παρέμβαση των εισηγητριών του ΟΗΕ θα ωθήσει τη Γερμανία να δημοσιοποιήσει στοιχεία τα οποία η Μόσχα κατηγορεί το Βερολίνο ότι αποκρύβει.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.