Στην έρευνα που έχει ξεκινήσει για το ενδεχόμενο ανθρωποκτονίας από αμέλεια, κατέθεσαν χθες οι δύο από τις πέντε κόρες του Ντιέγκο Μαραντόνα προκειμένου να εξακριβωθεί εάν υπάρχουν ευθύνες για το θάνατο του γνωστού ποδοσφαιριστή.

Οι Τζιανίνα και Τζάνα οι κόρες του ποδοσφαιρικού θρύλου, κλήθηκαν από τον εισαγγελέα του Σαν Ισιντόρο στα βόρεια προάστια του Μπουένος Άιρες, ώστε να απαντήσουν σε συγκεκριμένα ερωτήματα που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Η τριάντα ενός ετών Τζιανίνα, έφτασε συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της και βγήκε τρεις ώρες αργότερα από το γραφείο της εισαγγελίας, χωρίς να κάνει κάποια δήλωση, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Η είκοσι τεσσάρων ετών Τζάνα, κατέθεσε όταν η αδερφή της αποχώρησε από την αίθουσα κι αντίστοιχα δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις.

Η έρευνα, που προσπαθεί να εξακριβώσει το ενδεχόμενο αμέλειας στις ιατρικές υπηρεσίες προς τον Μαραντόνα, ο οποίος απεβίωσε έπειτα από καρδιακή ανακοπή στις 25 Νοεμβρίου 2020 σε ηλικία 60 ετών, επικεντρώνεται συνολικά σε επτά άτομα:

Στον νευροχειρουργό Λεοπόλδο Λούκεμ προσωπικό γιατρό του Μαραντόνα, την ψυχίατρο Αγκουστίνα Κοζάκοφ, έναν ψυχολόγο, δύο νοσοκόμους, τον συντονιστή τους, καθώς επίσης και το συντονιστή γιατρό της κατ’ οίκον νοσηλείας.

Στις 8 Μαρτίου, ο εισαγγελέας θα συγκαλέσει ιατρική επιτροπή εμπειρογνωμόνων η οποία θα αποτελείται από εννέα εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένων ιατροδικαστών παθολόγων που πραγματοποίησαν την αυτοψία και ειδικών από διάφορους ιατρικούς κλάδους ώστε να εξεταστεί η η ιατρική περίθαλψη του Μαραντόνα.

Σχετική είδηση: ΝΕΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.