Εντός του Μαρτίου αναμένεται να φέρει η κυβέρνηση προς έγκριση στη Βουλή όλων εκείνων των νομοθετικών ρυθμίσεων σχετικά με την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του ΤΧΣ και των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Και κατά πληροφορίες ήδη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα άναψε το πράσινο φως  ως προς την δυνατότητα του ΤΧΣ να μετέχει των αυξήσεων κεφαλαίου στις τράπεζες όπου κατέχει μετοχικές θέσεις.

Χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται σε τι ποσοστό θα ορίζεται η μετοχική συμμετοχή του. Αν θα είναι δηλαδή επί όλου του ποσοστού που κατέχει όπως πχ το 61,3% της Τρ. Πειραιώς ή μέρος αυτού, όπως πλαφόν έως το 50%!

Από εκεί και πέρα, στο νομοθέτημα της κυβέρνησης θα περιλαμβάνεται παράγραφος που θα καλύπτει το θέμα της ασυλίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΚΤ δεν έχει δώσει συναίνεση για παροχή ασυλίας σε πράξεις απιστίας των τραπεζιτών!

Όπως δεν έχει δώσει και την συναίνεση της για την επιστροφή των «φαντασμάτων» στα ΔΣ των τραπεζών!

Δυστυχώς η κυβέρνηση υπό την πίεση εξωθεσμικών συμφερόντων καθώς και περιφερειακών συντεχνιακών λόμπι, φέρεται να επαναφέρει στα ΔΣ των τραπεζών όλα εκείνα τα θλιβερά απομεινάρια του χθες που ευθύνονται απόλυτα για την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος και προκάλεσαν την επιβολή μνημονίων για να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες με λεφτά του έλληνα φορολογούμενου πολίτη που οδηγήθηκε στην εξαθλίωση.

Και είναι πραγματικά προκλητικό να επιστρέψουν στις διοικήσεις των τραπεζών οι ιθύνοντες νόες των θαλασσοδανείων, των χαριστικών ρυθμίσεων σε ημέτερους, των χορηγήσεων παρά φύση σε ομίλους της διαπλοκής και εκλεκτούς της εκάστοτε εξουσίας!

Όλοι εκείνοι οι δήθεν αξιόπιστοι επιχειρηματίες  που μετέτρεψαν τη θέση στα ΔΣ των τραπεζών σε …επάγγελμα! Και όλα εκείνα τα τραπεζικά στελέχη της αρπαχτής καθώς και οι ψεύτο -παράγοντες που με τις πλάτες πολιτικάντηδων και κομματαρχών έκαναν παιχνίδι.

Και ακόμη προνομιακοί επιχειρηματίες που εκμεταλλευόμενοι τη θέση τους στα ΔΣ των τραπεζών απολάμβαναν χαριστικών ρυθμίσεων και δανείων, χωρίς την υποστήριξη οικονομικών μεγεθών, κεφάλαια που αντί να τα κατευθύνουν στις επιχειρήσεις, τα μετέτρεπαν σε καταθέσεις στην Ελβετία και υπεράκτιους φορολογικούς παραδείσους, σε διαμερίσματα στο Λονδίνο και το Μανχάτταν, βίλες, εξοχικά στη Μύκονο και σαλέ στις Ελβετικές Άλπεις!

Ενώ κάποιοι άλλοι κάνοντας χρήση της θέσης ισχύος που βρίσκονταν , κατάφερναν να αποσπούν αναθέσεις για κατασκευή υποκαταστημάτων των τραπεζών αλλά και να αποκτούν με ειδικούς όρους και χρηματοδοτήσεις, φιλέτα του real estate που είχαν περιέλθει στην κατοχή των τραπεζών.

Υπό αυτό το πρίσμα, αλίμονο αν τελικά η κυβέρνηση υποκύψει στις πιέσεις των λίγων και διαπλεκόμενων τραπεζιτών και επιχειρηματιών, οι οποίοι αν και αποτελούν κόκκινο πανί για την Φρανκφούρτη, εντούτοις διατηρούν προσβάσεις στην εξουσία και επιβιώνουν όπως αποδεικνύεται σε όλες τις εποχές και όλες τις καταστάσεις!

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.