Διαβάζω στον Τύπο για τις εταιρίες κούριερ, τις καταγγελίες ότι κρύβουν κρούσματα κορονοϊού και ήρθε στο μυαλό μου ο Θόδωρος Φέσσας, πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ και αποκαλούμενος βαψομαλλιάς από τους καλά γνωρίζοντες για ευνόητους λόγους!!!

Και μια που τόφερε η κουβέντα, θυμάμαι επί ΣΥΡΙΖΑ ο Θόδωρος Φέσσας είχε προνομιακή αντιμετώπιση από τον πυρήνα της κεντρικής εξουσίας, σε βαθμό που η προηγούμενη κυβέρνηση διέλυσε ουσιαστικά τα ΕΛΤΑ και μέσα από την ενέργεια αυτή αναδείχθηκαν επιχειρήσεις ταχυδρομικών μεταφορών όπως η ACS του συμπαθούς κατά τα άλλα Βαψομαλλιά!

Ο οποίος με τις πλάτες της τότε κυβέρνησης πήρε μεταξύ άλλων και την δουλειά της ΕΥΔΑΠ, του Μπενίση, συζύγου της Δούρου, που θα μείνει στην ιστορία για τα έργα και τις ημέρες της στο Μάτι…

Πέραν αυτού όμως, η αλήθεια είναι πως ο Φέσσας τον οποίο έκανε μάγκα πριν από 15 χρόνια ο «λαγός» Ν. Σταθόπουλος της BC Partners, μέσα από προσωπικές σχέσεις και νταραβέρια κατάφερε να κάνει εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του προέδρου του ΣΕΒ, τα δικά του παιχνίδια.

Γιατί αποτελεί κοινό μυστικό στην τραπεζική πιάτσα ότι ο Φέσσας και η νέα σύζυγος του απέκτησαν ακίνητα προβολής μέσα από πληροφόρηση που είχαν από τις τράπεζες, οι οποίες όχι μόνο φρόντισαν να τους εξασφαλίσουν τα φιλέτα του real estate αλλά διασφάλισαν και την χρηματοδότηση!!!

Κατά τα άλλα ο περίφημος Βαψομαλλιάς, μας έμεινε στη μνήμη για τις παρεμβάσεις του σχετικά με τις τιμές του ρεύματος και πολλά άλλα νταραβέρια και εξυπηρετήσεις που είχε αναλάβει να διεκπεραιώσει!