Αντιδράσεις στον καλλιτεχνικό χώρο και στην ευρύτερη κοινωνία προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια ότι οι μηνυτές και μάρτυρες κατά του Δημήτρη Λιγνάδη είναι «επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι». Ένας από τους ανθρώπους της τέχνης που σχολίασε έντονα αυτήν την δήλωση είναι και ο Φοίβος Δεληβοριάς ο οποίος από χθες δηλώνει «επαγγελματίας ομοφυλόφιλος».

Μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό», ο Φοίβος Δεληβοριάς υπογράμμισε, ότι τα λεγόμενα του Αλέξη Κούγια αποτελούν απόψεις του Δημήτρη Λιγνάδη, σχολίασε τον χαρακτηρισμό «επαγγελματίας ομοφυλόφιλος» ενώ παράλληλα, προέτρεψε τα θύματα να βγουν να μιλήσουν χωρίς φόβο.

«Είμαστε στο πλευρό των ανθρώπων που θέλουν να μιλήσουν. Και μέχρι να τελειώσει αυτή η δίκη εγώ θα δηλώνω επαγγελματικά ομοφυλόφιλος για να στηρίξω τα θύματα», ανέφερε ο Φοίβος Δεληβοριάς ενώ από χθες το απόγευμα έχει προσθέσει την παρακάτω εικόνα στο προσωπικό του προφίλ.

Φοίβος Δεληβοριάς: Θα δηλώνω επαγγελματίας ομοφυλόφιλος

Δεληβοριάς: Ο κύριος Λιγνάδης μας λέει ότι ένας ομοφυλόφιλος είναι αναξιόπιστος

«Χθες προσπάθησα να παρακολουθήσω τηλεόραση και αλλάζοντας όλα τα κανάλια έβλεπα τον κύριο Κούγια. Είναι καταπληκτική η ικανότητά του να κινείται από κανάλι σε κανάλι. Δεν μου έκαναν εντύπωση αυτά που είπε ο κύριος Κούγιας, ούτε το στιλ του που είναι, που είναι πολύ γνωστό τηλεοπτικά εδώ και πολλά χρόνια… Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι αυτά που λέει ο κάθε δικηγόρος είναι αυτά που πιστεύει ο πελάτης του. Αυτά που είπε ο κύριος Κούγιας είναι οι απόψεις του κύριου Λιγνάδη».

«Λοιπόν, τι μας είπε ο κ. Λιγνάδης χτες; Μας είπε ότι η ομοφυλοφιλία είναι επάγγελμα. Μας είπε ότι ένας ομοφυλόφιλος είναι αναξιόπιστος… Οπότε αν ένας ομοφυλόφιλος δει μια δολοφονία δεν μπορεί να πάει στο δικαστήριο να το μαρτυρήσει αυτό» ανέφερε ο Φοίβος Δεληβοριάς και συνέχισε:

«Αυτά είναι απόψεις του κ. Λιγνάδη. Ο κ.Λιγνάδης επιτρέπει να βγαίνει ο δικηγόρος του και να λέει τέτοια πράγματα. Επίσης, μπερδεύει την ομοφυλοφιλία που είναι μια ελεύθερη ερωτική προτίμηση, με την παιδεραστία που είναι ένα ειδεχθές και ποινικά κολάσιμο έγκλημα και με τον βιασμό που είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα.

Ο κ. Λιγνάδης που κατηγορείται για βιασμούς κατά συρροή, βγαίνει και μας λέει αυτά τα πράγματα. Εδώ υπάρχει ένα μεγάλο σκάνδαλο. Ο άνθρωπος που είχε επιλεγεί, να εκπροσωπεί το ελληνικό θέατρο, να είναι το σύμβολο του θεάτρου, έχει αυτές τις απόψεις. Πιθανώς να τις δίδασκε και στα παιδιά….».

Τέλος, ο Φοίβος Δεληβοριάς πρόσθεσε «Έρχεται μια καλύτερη ημέρα για το θέατρο. Το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας είναι μαζί με τους ανθρώπους που θέλουν να μιλήσουν. Είμαστε στο πλευρό των ανθρώπων που θέλουν να μιλήσουν. Και μέχρι να τελειώσει αυτή η δίκη εγώ θα δηλώνω επαγγελματικά ομοφυλόφιλος. Το κάνουν κι άλλοι.

Είμαστε όλοι ομοφυλόφιλοι για να στηρίξουμε τα θύματα».

Διαβάστε εδώ όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας σήμερα το πρωί μετά την κατάθεση ένστασης ακυρότητας της διαδικασίας:

https://radar.gr/article/77695/koygias-gia-lignadi-katathesame-enstasi-akyrotitas-tis-diadikasias

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.