Τον πενταψήφιο αριθμό 13032 σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για να διευκολύνει αποκλειστικά το λιανεμπόριο.

Οι πολίτες που θα θελήσουν να πραγματοποιήσουν αγορές από τα καταστήματα του λιανεμπορίου, θα στέλνουν sms στον νέο αριθμό 13032. Ωστόσο, το μήνυμα θα έχει διάρκεια 3 ωρών και μπορεί να αποσταλεί μόνον μία φορά την ημέρα.

Ο λόγος για τον οποίο θα τεθεί χρονικός περιορισμός στα μηνύματα του 13032 για τα ψώνια στα καταστήματα είναι για να αποφευχθούν καταστάσεις συνωστισμού, όπως αυτές που παρατηρήθηκαν την τελευταία φορά που άνοιξαν τα καταστήματα.

Ουσιαστικά, ο νέος 5ψήφιος αριθμός 13032 για SMS θα λειτουργεί σαν χρονόμετρο για τους καταναλωτές. Την ίδια στιγμή, δεν φαίνεται να εξετάζεται το ενδεχόμενο να μπει «κόφτης» στα γραπτά μηνύματα, ώστε οι πολίτες να έχουν δικαίωμα για συγκεκριμένο αριθμό SMS στον νέο αριθμό.

Η κυβέρνηση επιδιώκει με τον νέο πενταψήφιο αριθμό να πετύχει το γρηγορότερο άνοιγμα του λιανεμπορίου, ενώ έτσι φιλοδοξεί να  πετύχει και να μειώσει την κατάχρηση των μετακινήσεων με τον συγκεκριμένο αριθμό. «Αυτήν τη στιγμή εξετάζουμε μέτρα ειδικά για το λιανεμπόριο, θέλουμε μαζί με τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Παπαθανάση τεχνολογικά μέτρα, τα οποία θα επιτρέψουν το γρηγορότερο άνοιγμα του λιανεμπορίου για να μπορέσει να λειτουργήσει κι η αγορά», δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. 

Τέλος, προς αποφυγίν παρερμηνειών, να σημειώσουμε πως για τις αγορές από σούπερ μάρκετ, φούρνους, φαρμακεία, αλλά και για τις άλλες δραστηριότητες, ισχύει το 13033. 

Παράταση του lockdown προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων:

https://radar.gr/article/77667/mitsotakis-paratasi-lockdown-logo-ayksisis-kroysmaton

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.