Λιανεμπόριο: Ουρές εκατοντάδων μέτρων έξω από τα εμπορικά καταστήματα. Οι καταστηματάρχες έχουν ρίξει τις τιμές αλλά και να μην το έκαναν οι καταναλωτές θα πουν πως η ανάγκη τους να βγουν για ψώνια είναι μεγάλη, όλοι κρατούσαν σακούλες στα χέρια.

Ήταν και οι εκπτώσεις που έκαναν ακόμη πιο δελεαστική την βόλτα στην αγορά.

Η ίδια εικόνα και στην Θεσσαλονίκη με τους καταστηματάρχες να έχουν προετοιμαστεί αλλά από την άλλη να λένε πως οι περισσότεροι πελάτες δεν μπορούν να πάνε για ψώνια λόγω των περιορισμών στην κίνηση.

Στην Θεσσαλονίκη το 70% είναι από επαρχία δεν μπορούν να έρθουν. Τα μέτρα απολύμανσης είναι αυστηρά και οι καταστηματάρχες δίνουν οδηγίες στους πελάτες τους για την αποστολή του μηνύματος που πρέπει να προηγείται κάθε επίσκεψης.

Οι πελάτες πάντως ειδικά στις αλυσίδες εμφανίζονται να είναι πρόθυμοι να κάθονται συνωστισμένοι σε ουρές όσο και αν αυτό ροκανίζει χρόνο από τις 2 ώρες που έχουν διαθέσιμες.

Σε κάθε περίπτωση επιχειρούν στις σύντομες επισκέψεις τους να εκμεταλλευτούν όσο γίνεται περισσότερο τις εκπτώσεις.

Οι έλεγχοι στις ουρές είναι συνεχείς και οι αστυνομικοί ελέγχουν την ώρα αποστολής του SMS, μπροστά στην κάμερα έπεσαν και τα πρώτα πρόστιμα. Ενώ η κυβέρνηση από την άλλη σημειώνει πως δεν θα μπει κόφτης στα SMS λόγω προσωπικών δεδομένων από το 2ωρο εξαιρούνται κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Οι επιδημιολόγοι κρατούν στάση αναμονής για το τι θα φέρει το άνοιγμα της αγοράς…

Αν πάντως τα πράγματα δεν πάνε καλά η κυβέρνηση προαναγγέλλει λουκέτα…

Λιανεμπόριο : Ξεχύθηκαν στην αγορά παρά το τσουχτερό κρύο – Ουρές εκατοντάδων μέτρων

Με εκπτώσεις και ουρές άνοιξε η αγορά

Μεγάλη η αδημονία του κόσμου για το άνοιγμα της αγοράς. Οι καταναλωτές προτίμησε τα mall λόγω του κρύο εν αντιθέσει με τις υπαίθριες αγορές.

Φυσικά στην είσοδο του πολυκαταστήματος υπάρχει άνδρας της ασφάλειας του mall που μετρά τον κόσμο που βρίσκεται μέσα για να τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα.

Στις ουρές στήθηκαν οι Θεσσαλονικείς παρά το πολικό ψύχος και τον περιορισμό των δύο ωρών. Η κάμερα του MEGA βρέθηκε έξω από ένα γνωστό κατάστημα με ρούχα όπου ο κόσμος περίμενε υπομονετικά για την σειρά του.