Πρόταση  για επέκταση του συμβολαίου έκανε ο ΠΑΟΚ στον Ίνγκασον. Σύμφωνα με πληροφορίες ο «Δικέφαλος του Βορρά» πρότεινε στον 27χρονο αμυντικό συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2024 με αύξηση αποδοχών με σκοπό να τον πείσει τον Ισλανδό αμυντικό να πει το «ναι».

Ο Ίνγκασον είναι πιθανότατα ο πιο σημαντικός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν, πίσω μόνο από τον ασταμάτητο Τζόλη. Συνεισφέροντας, μάλιστα, ακόμη και στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας του (σ.σ. 29 ματς, 5 γκολ).

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ίνγκασον βλέπει με θετικό μάτι την πρόταση του ΠΑΟΚ και αυτές τις ώρες υπάρχουν επαφές με τον ατζέντη του ποδοσφαιριστή, ώστε να τελειώσει το συντομότερο το ζήτημα. Με τον καλύτερο τρόπο και για τους δύο.

Με την ανανέωση του συμβολαίου του Ίνγκασον, ο ΠΑΟΚ θέλει να προλάβει και τις προτάσεις που υπάρχουν και αναμένεται να φτάσουν στην Τούμπα για τον ποδοσφαιριστή. Διότι ακόμη κι αν ο ΠΑΟΚ θελήσει να ενδώσει σε κάποια από τις προσφορές, σε διαφορετική τιμή θα πουλήσει έναν ποδοσφαιριστή που μένει ελεύθερος σε έναν χρόνο (2022) και διαφορετική με συμβόλαιο έως το 2024.