Δεν χωρεί αμφιβολία ότι για τους Ολλανδούς της Reggenborgh η υπόθεση Ελλάκτορα συνιστά ένα πολύ μεγάλο στοίχημα. 

Ωστόσο, οι επόμενες κινήσεις της ιδιοκτησίας η οποία ελέγχει επίσης την ΓΕΚ Τέρνα με την ιδιότητα του μεγαλύτερου βασικού μετόχου θα καθοριστούν τόσο από την έκβαση του διαχειριστικού ελέγχου που διενεργεί η Grant Thornton υπό την επίβλεψη του Θύμιου Μπουλούτα, όσο και από την απόδοση και επίδραση στο σύστημα που θα έχει το νέο μάνατζμεντ του ομίλου, δηλαδή οι έμπιστοι των Ολλανδών Χρ. Παναγιωτόπουλος, Κ. Τούμπουρος και η ορντίναντσα τους Γ. Κωτούλας!

Γιατί αυτή η τριανδρία διοικεί πραγματικά, μην έχετε αμφιβολία. Όσα λέγονται περί ενεργού ρόλου του Λ. Μπόμπολα ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας. Όπως και οι φήμες για πώληση του Άκτορα στην Αρχιρόδον. Το τι πραγματικά συμβαίνει τα έχει αποκαλύψει το Radar.gr μέσα στην εβδομάδα.

 

Ο διαχειριστικός και τα κεφάλαια 


Ο διαχειριστικός έλεγχος, λοιπόν, θα καθορίσει το μέλλον του Ελλάκτορα και τις επόμενες κινήσεις των Ολλανδών. Από τον έλεγχο θα προκύψει η καθαρή θέση, η ανάγκη νέων κεφαλαίων ή όχι και υπό το πρίσμα αυτό θα καθοριστεί εάν έχει νόημα ο αυτόνομος δρόμος, επί τη βάσει του τι κεφαλαία θα χρειασθούν και εάν για την άντλησή τους θα χρειαστεί ομολογιακό, τραπεζικός δανεισμός ή αύξηση κεφαλαίου.

 

Το φιλόδοξο plan b

 

Εάν από τον διαχειριστικό έλεγχο προκύψουν σκελετοί και προβλήματα δυσεπίλυτα τότε και μόνο τότε οι Ολλανδοί θα προχωρήσουν στο plan b, που σχετίζεται με τα περιουσιακά στοιχεία του Ελλάκτορα και τον τεμαχισμό τους!
Σε περίπτωση, λοιπόν, αδιεξόδου από τον διαχειριστικό και εάν οι έμπιστοι Χρ. Παναγιωτόπουλος και Κ. Τούμπουρος αποτύχουν στη διαχείριση, θα συζητηθεί το σενάριο ο τομέας της Ενέργειας να συγχωνευθεί και απορροφηθεί από την Τέρνα Ενεργειακή και παράλληλα να δημιουργηθεί ειδική εταιρία παραχωρήσεων στην οποία θα εκχωρηθούν οι συμβάσεις παραχώρησης και των δύο μεγάλων τεχνικών ομίλων, δημιουργώντας μια πανίσχυρη νέα εταιρία που θα μπορεί είτε να μπει απευθείας στο χρηματιστήριο είτε να πωληθεί μέρος αυτής σε διεθνείς επενδυτές! Πρόκειται για την αναβίωση ενός παλαιού φιλόδοξου σχεδίου που υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις μπορεί να επανέλθει στο επίκεντρο!