Πέραν κάθε αισιόδοξης πρόβλεψης κινήθηκε η μη δεσμευτική  εκδήλωση ενδιαφέροντος από διεθνείς ομίλους για την απόκτηση από την ΔΕΗ του 49% των μετοχών του ΔΕΔΔΗΕ!

Σε μια χρονική στιγμή κρίσιμη για την παγκόσμια οικονομία και τις επενδύσεις λόγω της πανδημίασ του κορονοϊού και των επιπτώσεων που έχει επιφέρει στον πυρήνα των διεθνών οικονομιών, το ενδιαφέρον 11 ομίλων έρχεται να καταδείξει πρώτα απ’ όλα την εμπιστοσύνη στο μάνατζμεντ της ΔΕΗ αλλά και την επιτυχία της στρατηγικής που χάραξε η Goldman Sachs!

Η οποία παρεμπιπτόντως παρέτεινε τον διαγωνισμό διαβλέποντας την κατάλληλη στιγμή ότι το ενδιαφέρον δεν ήταν το αναμενόμενο.

Και με την αλλαγή του στρατηγικού πλάνου κατάφερε το αρχικό ενδιαφέρον 2 ομίλων τον Δεκέμβριο να μετουσιωθεί σε 11 τον Φεβρουάριο!

Πρόκειται αναμφίβολα για μια τεράστια επιτυχία δεδομένων των συνθηκών καθώς η ΔΕΗ πολύ ορθά δεν παραχωρεί ούτε την πλειοψηφία των μετόχων ούτε το μάνατζμεντ.

Άρα ο όποιος επενδυτής επιδείξει σοβαρό ενδιαφέρον ξέρει εκ των προτέρων ότι θα είναι στρατηγικός πλην όμως παθητικός επενδυτής, άρα ποντάρει στην μελλοντική επιτυχία του μάνατζμεντ της ΔΕΗ η οποία ούτως ή άλλως έχει καταγράψει ήδη ένα turn around story και από την λεηλασία κατοχύρωσε την κυριαρχία στον χώρο.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι μεταξύ των 11 υποψηφίων ομίλων για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ δεν περιλαμβάνονται μόνο στρατηγικοί επενδυτές και εξειδικευμένα κερδοσκοπικά fund που επενδύουν στην ενέργεια, όπως αναμενόταν άλλωστε, αλλά και διεθνείς διαχειριστές δικτύων !!! Και τούτο πιστέψτε με έχει πολύ μεγάλη σημασία!