Εν μέσω της αρνητικής συγκυρίας για τον ΔΕΔΗΕ μετά την σφοδρή κακοκαιρία «Μήδεια», αναμένονται εντός της ημέρας οι υποψήφιοι που θα υποβάλλουν μη δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση του 49% των μετοχών.

Η διαδικασία αυτή έχει περάσει διάφορες διακυμάνσεις, παράταση, προβληματισμό, δεύτερες σκέψεις. Ωστόσο την ώρα τούτη όλα δείχνουν πως εκεί που τον Δεκέμβριο οι υποψήφιοι ήταν μόλις δύο, την ώρα τούτη θα είναι σίγουρα τέσσερις , μπορεί και πέντε ή έξι!

Χωρίς πολλά λόγια και φλύαρες αναλύσεις η ουσία είναι η εξής:

Η Goldman Sachs έχει για μια ακόμη φορά κάνει εξαιρετική δουλειά από την αρχή ως το τέλος ως προς το συγκεκριμένο project.

Θα πουληθεί το 49%, ουσιαστικά σε παθητικό επενδυτή, γι αυτό αναζητούνται funds και όχι διαχειριστές δικτύων, ενώ και η πλειοψηφία αλλά και το μάνατζμεντ θα παραμείνουν στην ΔΕΗ. Η οποία θα είναι εκείνη που θα τρέξει το project , θα καθορίσει το πλαίσιο λειτουργίας, θα έχει τον έλεγχο και στον βαθμό που το επιχειρηματικό αυτό σχέδιο επιτύχει θα αποκομίσει τεράστιες υπεραξίες!

Πρόκειται για ένα στοίχημα τόσο για την διοίκηση της ΔΕΗ όσο και για τον διεθνή σύμβουλο της, υπό τις ευλογίες της κυβέρνησης.

Και η θετική έκβαση του θα προσδώσει ακόμη πιο ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα στον Γ. Στάσση και την ομάδα του, που ήδη πιστώνονται την μεταμόρφωση της επιχείρησης ηλεκτρισμού που μετεβλήθη σε πολύφερνη νύφη!