Γεμάτες ΜΕΘ στην Αττική, στη μάχη ξανά οι ιδιωτικές κλινικές. Σε εφαρμογή το σχέδιο του για την εξερεύνηση επιπλέον ΜΕΘ- Covid έχει βάλει το υπουργείο Υγείας. Στο επίκεντρο μάλιστα τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται ξανά οι ιδιωτικές κλινικές στην Αττική ώστε να αποσυμφορήσουν τα δημόσια νοσοκομεία αναφοράς της πρωτεύουσας τα οποία δέχονται ασφυκτική πίεση αυτή την περίοδο.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας επιχειρεί να εξασφαλίσει κρεβάτια εντατικής θεραπείας στα ιδιωτικά νοσοκομεία ώστε να νοσηλεύονται εκεί non-covid ασθενείς.

Και οι ιδιωτικές κλινικές στην μάχη

Στόχος είναι μάλιστα να απελευθερωθούν κλίνες στις ΜΕΘ για ασθενείς με Covid-19 στα νοσοκομεία Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, περίπου 108 κλίνες σε ΜΕΘ ιδιωτικών νοσοκομείων στην Αττική θα παραχωρηθούν στο ΕΣΥ, προκειμένου το σύστημα υγείας να είναι προετοιμασμένο για μία απότομη αύξηση διασωληνωμένων και νοσηλευομένων με κοροναϊό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η συμφωνία δεν έχει «κλειδώσει», ωστόσο αρκετές ιδιωτικές κλινικές της Αττικής έχουν δηλώσει την προθυμία τους να παραχωρήσουν κλίνες ΜΕΘ.

Έτσι δεν αποκλείεται ο αριθμός αυτός να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες.

Μειώνονται δραματικά οι άδειες κλίνες στα νοσοκομεία της Αττικής

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος σε ανακοίνωση του τονίζει η ναυαρχίδα των νοσοκομείων της Αττικής, το «Σωτηρία» δεν έχει πλέον άλλες διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, 82 κλίνες ΜΕΘ είναι κατειλημμένες με περιστατικά κοροναϊού στο «Σωτηρία», ενώ μόλις δύο κλίνες είναι κενές, ενώ νοσηλεύονται άλλοι 302 ασθενείς.

Το «Αττικό» άνοιξε 10 νέες κλίνες ΜΕΘ και από 10 διασωληνωμένους ασθενείς που είχε την περασμένη εβδομάδα, τώρα έφτασε τους 22.

Στο νομό Αττικής «ουσιαστικά κενές κλίνες ΜΕΘ διαθέτουν 10 ο «Ευαγγελισμός» και 11 το Αττικό» τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. «Μπορεί να αδειάζουν μία-δύο κλίνες σε ένα νοσοκομείο, αλλά την άλλη στιγμή γεμίζουν» προσθέτει ο κ. Γιαννάκος και επαναλαμβάνει το αίτημα των υγειονομικών να λειτουργήσουν άμεσα νέες κλίνες ΜΕΘ με προσλήψεις προσωπικού και να επιταχθούν οι κλίνες του ιδιωτικού τομέα, τις οποίες θα διαχειρίζεται αποκλειστικά το ΕΚΑΒ-ΕΚΕΠΥ.