Ο ΟΗΕ ζήτησε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα περισσότερες πληροφορίες για την κατάστασή της, όπως και αποδείξεις ότι η πριγκίπισσα Λατίφα είναι ζωντανή. Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΑΕ παρέπεμψε όλα τα ερωτήματα στο γραφείο Τύπου της κυβέρνησης του Ντουμπάι. Ωστόσο, δεν υπήρξε απάντηση σε αίτημα για σχόλιο. Το δικηγορικό γραφείο του σεΐχη Μοχάμεντ στο Λονδίνο, στο οποίο το γραφείο Τύπου του Ντουμπάι παρέπεμψε τα ερωτήματα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα για σχόλιο.

Η σεΐχα Λατίφα μπιντ Μοχάμεντ αλ-Μακτούμ βρέθηκε στο επίκεντρο της διεθνούς προσοχής το 2018, όταν οργάνωση υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων δημοσιοποίησε ένα βίντεο που είχε μαγνητοσκοπήσει η ίδια και στο οποίο περιέγραφε την απόπειρά της να δραπετεύσει από το Ντουμπάι.

Στο βίντεο που μεταδόθηκε από το BBC και έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία για την τύχη της, η 35χρονη Λατίφα δήλωσε: «Είμαι όμηρος και αυτή η έπαυλη έχει μετατραπεί σε φυλακή». Είπε ότι μαγνητοσκοπούσε το βίντεο σε μια τουαλέτα της βίλας, τον μοναδικό χώρο όπου μπορεί να βρεθεί μόνη της και να κλειδώσει την πόρτα, προσθέτοντας: «Όλα τα παράθυρα είναι σφραγισμένα, δεν μπορώ να ανοίξω κανένα παράθυρο». Το Reuters δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα πότε ή πού μαγνητοσκοπήθηκε το βίντεο.