Προκαλεί πραγματικά εντύπωση η εμμονή του τηλεοπτικού σταθμού του Φαλήρου σχετικά με την προμήθεια φρεγατών από το ελληνικό ναυτικό!

Μετά την αγορά από το κράτος, των Γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale, τα οποία πράγματι δημιουργούν νέα δεδομένα στις εναέριες ισορροπίες Ελλάδας – Τουρκίας και η απόκτηση τους θεωρείται καθοριστικής σημασίας, μπαίνει βιαίως από εξωθεσμικούς κύκλους στην εξίσωση η υπόθεση της απόκτησης 4 φρεγατών, χωρίς τούτο να έχει οριστικοποιηθεί από την κυβέρνηση, χωρίς να έχει διασφαλιστεί το ακριβές ποσόν που η Ελλάδα μπορεί να διαθέσει για μια τέτοια προμήθεια, χωρίς ακόμη να έχει ξεκαθαριστεί η σύνδεση της προμήθειας αυτής με την εξυγίανση και λειτουργία των ναυπηγείων Ελευσίνας και Σκαραμαγκά!

Υπό αυτό το πρίσμα προκαλεί απορίες και ερωτηματικά η σχεδόν σε μόνιμη βάση παρουσίαση στα δελτία ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού του Φαλήρου, ενημερωτικών υποτίθεται θεμάτων σχετικά με την προμήθεια αυτή, τα οποία εστιάζουν σε συγκεκριμένες φρεγάτες, με ανάδειξη των τεχνικών τους χαρακτηριστικών, με εστίαση στην ακρίβεια στους στόχους, με συνεντεύξεις ειδικών και στρατιωτικών!!!

Πραγματικά η εμμονή αυτή δεν έχει προηγούμενο. Ανοίγουν και διατηρούν στην επικαιρότητα ένα θέμα το οποίο παρουσιάζουν με τέτοιο τρόπο που δημιουργεί υπόνοιες ότι πίσω από τα ρεπορτάζ – παρουσιάσεις κρύβονται εξοπλιστικά συμφέροντα και εξυπηρετούνται σκοπιμότητες!

Καθώς για τους καλά γνωρίζοντες καθίσταται σαφές ότι το κανάλι του Φαλήρου και το διευθυντικό πρόσωπο κλειδί το οποίο συνδέεται με πρέσβη και καθοδηγεί ιστορική εφημερίδα η οποία σιγοντάρει, προμοτάρουν ειδικού τύπου φρεγάτες, που παράγει μία και μόνο χώρα και εκπροσωπούν συγκεκριμένα συμφέροντα!

Και η αλήθεια είναι πως στο Μαξίμου τους έχουν πάρει χαμπάρι…