search

ΚΟΣΜΟΣ

$750 εκατομμύρια ετοιμάζεται να “σηκώσει” η SpaceX σε νέο γύρο χρηματοδότησης

Η εταιρεία συγκέντρωσε περισσότερα από $2 δισεκατομμύρια το 2022, συμπεριλαμβανομένου ενός γύρου $250 εκατομμυρίων τον Ιούλιο, και αποτιμήθηκε σε $127 δισεκατομμύρια.

SpaceX: Έφτασε στο διεθνή διαστημικό σταθμό

Η εταιρεία κατασκευής επαναχρησιμοποιήσιμων πυραύλων και δορυφορικού Διαδικτύου του Elon Musk, SpaceX, ετοιμάζεται να σηκώσει $750 εκατομμύρια σε έναν νέο γύρο χρηματοδότησης που αποτιμά την εταιρεία στα $137 δισεκατομμύρια , σύμφωνα με πληροφορίες του CNBC.

Τον περασμένο μήνα, το Bloomberg ανέφερε για πρώτη φορά ότι η SpaceX επέτρεπε σε εμπιστευτικούς πελάτες να πουλήσουν $77 ανά μετοχή, κάτι που θα έβαζε την αποτίμηση της εταιρείας κοντά στα $140 δισεκατομμύρια.

Η εταιρεία συγκέντρωσε περισσότερα από $2 δισεκατομμύρια το 2022

Η εταιρεία συγκέντρωσε περισσότερα από $2 δισεκατομμύρια το 2022, συμπεριλαμβανομένου ενός γύρου $250 εκατομμυρίων τον Ιούλιο, και αποτιμήθηκε σε $127 δισεκατομμύρια κατά τη διάρκεια ενός γύρου μετοχών τον Μάιο.

Σύμφωνα με ένα e-mail που στάλθηκε σε υποψήφιους επενδυτές της SpaceX, ο Andreessen Horowitz (επίσης γνωστός ως a16z) πιθανότατα θα ηγηθεί του νέου γύρου χρηματοδότησης.

Οι πρώτοι επενδυτές της SpaceX ήταν οι Founders Fund, Sequoia, Gigafund και πολλοί άλλοι.

Ο A16z συμμετείχε επίσης στην εξαγορά μόχλευσης του Twitter από τον Elon Musk, μια συμφωνία $44 δισεκατομμυρίων που έκλεισε στα τέλη Οκτωβρίου 2022.

Το SpaceX και ο a16z δεν απάντησαν αμέσως σε σχετικό αίτημα για σχολιασμό.

Πέρυσι, η SpaceX πέτυχε πολλά, αλλά αντιμετώπισε καθυστερήσεις στο πρόγραμμα Starship, το οποίο αποτελεί μέρος της προσπάθειας της NASA να φέρει τους αστροναύτες πίσω στη Σελήνη.

Από την άλλη πλευρά, η δορυφορική υπηρεσία διαδικτύου της εταιρείας, Starlink, ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο συνδρομητές και παρείχε σωτήρια στους χρήστες στην Ουκρανία που υπέστησαν διακοπές στις υποδομές μετά τη ρωσική εισβολή.

Η SpaceX κατάφερε επίσης να ξεπεράσει τις 60 επαναχρησιμοποιήσιμες εκτοξεύσεις πυραύλων σε ένα μόνο χρόνο μέσω του προγράμματος Falcon.

Η εταιρεία συνεχίζει επί του παρόντος την ανάπτυξη των οχημάτων εκτόξευσης Starship και Super Heavy στις εγκαταστάσεις Starbase της εταιρείας στην Boca Chica του Τέξας. Δεν είναι σαφές πότε η εταιρεία θα προχωρήσει στο επόμενο βήμα του προγράμματος, το οποίο συνεπάγεται μια τροχιακή δοκιμή εκτόξευσης αυτών των μεγαλύτερων οχημάτων.

Διαβάστε ακόμη: