Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο κι ο Ιμπραΐμ Αφελάι βρήκε την ευκαιρία, τώρα που η Αϊντχόφεν δεν τα πάει καλά να «επιτεθεί» στον Ρότζερ Σμιντ. Και γιατί αυτό; Πολύ απλά ο Γερμανός προπονητής ήταν αυτός που εισηγήθηκε να μην ανανεωθεί το συμβόλαιο του Αφελάι, λίγους μήνες πριν πάρει την απόφαση να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Ο Αφελάι μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή της Ολλανδίας για τον Ρότζερ Σμιντ και μόνο κολακευτικά δεν ήταν τα όσα είπε, αφού, μεταξύ άλλων, είπε ότι δεν είναι άξιος να βρίσκεται στον πάγκο μιας ομάδας αυτού του επιπέδου.

Συγκεκριμένα ο Αφελάι ανέφερε:

«Θα ήταν τρελό αν έλεγα πως οι αποφάσεις του είναι λογικές. Θα με θεωρούσαν παλαβό! Πώς μπορείς να κυριαρχήσεις σε έναν αγώνα όταν οι δύο παίκτες σου στο κέντρο χάνουν συνεχώς την μπάλα; Ο Σανγκαρέ είναι ο χειρότερος! Χρειάζεται παίκτες που θα παίρνουν σωστές αποφάσεις και θα είναι αξιόπιστοι. Κι αυτοί που επιλέγει μόνο αυτό δεν κάνουν.

Για μένα δεν είναι άξιος να κάθεται στον πάγκο μιας ομάδας αυτού του επιπέδου. Μετά από κάθε αποτυχία αναζητεί δικαιολογίες. Μια φορά τού φταίει ο βοηθός, την άλλη το VAR, την άλλη οι απουσίες. Δεν σταματά ποτέ να δικαιολογείται».