O Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε την… ανατροπή και θα αναλάβει την Αλ Σάαντ του Κατάρ! Ως προπονητής του ΠΑΟΚ μπορεί να αρνήθηκε να συζητήσει μαζί της, παρότι ο “δικέφαλος” είχε συμφωνήσει με τους Καταριανούς για την… μεταγραφή (πώληση) του σε αυτούς με ποσό 2.800.000 ευρώ, αλλά ως ελεύθερος προπονητής όχι μόνο διαπραγματεύτηκε αλλά συμφώνησε και με ένα μυθικό συμβόλαιο 2ετούς διάρκειας: οι συνολικές αποδοχές, του ίδιου και του 7μελους  σταφ του (θα τον ακολουθήσει στο Κατάρ από την Θεσσαλονίκη), ανέρχονται στα 10.600.000 ευρώ!!!
Πόσα προβλεπόταν να εισπράξει ο Ρουμάνος τεχνικός μαζί με το ίδιο πολυμελές σταφ, αν έμενε στην Τούμπα & εξαντλούσε το τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του; Χοντρικά κοντά στα 2.500.000 ευρώ! Προφανώς πάρα πολλά λεφτά για τα ελληνικά δεδομένα αλλά λιγότερα από τα μισά σε σχέση με τα 5.300.000 ετησίως που συμφώνησε με την Αλ Σαντ!!  Μάλιστα   το κασέ του είναι υψηλότερο κι από εκείνο που είχε  στην Αλ Χιλάλ (4.200.000 ευρώ ετησίως). Ρουμάνος “Μίδας” ο Ραζβάν…
Η ΑΛ ΣΑΝΤ ΗΘΕΛΕ ΤΟΝ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ &… ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΤΣΙΝΙ ΑΛΛΆ ΤΟΤΕ ΕΊΧΕ ΧΑΛΆΣΕΙ ΤΟ DEAL O… ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!!!
Πάμε τώρα και στην μεγάλη αποκάλυψη της στήλης: το έντονο/επιθετικό φλερτ της Αλ Σαντ με τον Λουτσέσκου δεν προέκυψε στα μέσα Μάϊου, όταν δηλαδή ο Ρομπέρτο Μαντσίνι ενημέρωσε τους Καταριανούς πως θα αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία για να αναλάβει την Εθνική Ιταλίας. Προϋπήρχε!!
Για την ακρίβεια οι Καταριανοί είχαν έρθει στη Θεσσαλονίκη και στις αρχές του περασμένου Οκτώβρη, του 2025! Τότε οι Καταριανοί γνώριζαν πως πάλι ο Ρουμάνος τεχνικός ήταν σε μεγάλη αμφισβήτηση και κοντά στη πόρτα της εξόδου από την Τούμπα και θέλησαν να το εκμεταλλευτούν γιατί έψαχναν προπονητή.
Προσέγγισαν τον Λουτσέσκου, αυτός τους έστειλε πρώτα να μιλήσουν με την ιδιοκτησία του ΠΑΟΚ αλλά ήρθε το νικηφόρο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (το 2-1 με ανατροπή), που άλλαξε τα δεδομένα στους “ασπρόμαυρους”, έφτιαξε το “κλίμα”, η ομάδα ξεκίνησε ένα μεγάλο σερί, ο Ρουμάνος εδραιώθηκε και οι όποιες σκέψεις διαζυγίου απομακρύνθηκαν. Αποτελεί άλλωστε κοινό μυστικό πως αν ο Ολυμπιακός (που προηγήθηκε) κέρδιζε τον ΠΑΟΚ εκείνο το βράδι του Οκτώβρη στη Τούμπα, ο Λουτσέσκου πιθανότατα θα είχε αποτελέσει (νωρίτερα) παρελθόν και θα είχε (νωρίτερα) αναλάβει την Αλ Σαντ.
Για την ιστορία κι αφού οι Καταριανοί περίμεναν τότε σχεδόν ένα μήνα τον Λουτσέσκου,  πήγαν μετά στον Ρομπέρτο Μαντσίνι, με τον Ιταλό να ανακοινώνεται στις 13 Νοεμβρίου 2025! Η Αλ Σάαντ πάντως ήθελε όχι ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ  αλλά ΚΑΙ ΠΡΙΝ από τον Μαντσίνι, τον Ραζβάν Λουτσέσκου για προπονητή!! Αυτός ήταν ο εκλεκτός της και πριν 9 μήνες…
Η “ΕΚΔΙΚΗΣΗ” ΤΟΥ ΡΟΥΜΑΝΟΥ ΜΕΣΩ…ΚΑΤΑΡ
Στην άκρως περίπλοκη, ιδιαίτερη και με πολύ παρασκήνιο/ίντριγκα υπόθεση ΠΑΟΚ/Λουτσέσκου/Αλ Σάαντ, ομολογουμένως η κορυφαία δημοσιογραφική ερώτηση που θα μπορούσε να γίνει ώστε να ρίξει άπλετο φως θα ήταν: “Γιατί ο Λουτσέσκου περίμενε να απολυθεί από τον ΠΑΟΚ 19 Ιουνίου και να πάει εκ των υστέρων στην Αλ Σαντ;”!
Πάμε να το πάρουμε με την σειρά, λοιπόν: Πρώτον, ο Λουτσέσκου δεν ήθελε να φύγει από τον ΠΑΟΚ χωρίς να πάρει μια κούπα,  δηλαδή να φύγει μετά από μια πλήρως αποτυχημένη σεζόν. Ήθελε να εξαντλήσει το συμβόλαιο του, που έληγε τον Ιούνιο του 2027.
Δεύτερον, ο Ρουμάνος τεχνικός γνώριζε πολύ καλά πως η ιδιοκτησία είχε σκεφθεί να τον διώξει αμέσως μετά την απώλεια του Κυπέλλου Ελλάδας. Δεν συνέβη αλλά η απώλεια και της δεύτερης θέσης έκανε την οικογένεια Σαββίδη να πάρει την απόφαση πως ο προπονητικός κύκλος του Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ είχε ολοκληρωθεί. Συγχρόνως ο Ρουμάνος μάθαινε πως ο Γιώργος Σαββίδης μιλούσε με διάφορους προπονητές. Ο ίδιος περίμενε για καιρό ένα τηλεφώνημα από τον Ιβάν για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, αλλά το τηλέφωνό του ποτέ δεν κτύπησε. Αντιλαμβανόταν πως ήθελαν να τον οδηγήσουν στην έξοδο, αλλά επικοινωνιακά αυτό να το… χρεωθεί ο ίδιος. Και για να μην πληρωθεί η προβλεπόμενη αποζημίωση και για να μην…φωνάζει ο κόσμος.  Αυτό μαζί με την έλλειψη σεβασμού και ειλικρίνειας που εισέπραττε από την άλλη πλευρά, πείσμωσαν τον Λουτσέσκου που άρχισε να κάνει το δικό του παιχνίδι τακτικής.  Όποτε του δινόταν η ευκαιρία, σε οποιοδήποτε Μέσο μιλούσε, έλεγε πως ήθελε να μείνει στον ΠΑΟΚ, πως αγαπάει και έχει δεθεί με την ομάδα και την πόλη αλλά συγχρόνως έριχνε και το μπαλάκι στον Σαββίδη, πως αυτός αποφασίζει αν θα συνεχιστεί η συνεργασία τους ή όχι. Περισσότερο το … γάντι του έριχνε και όχι το μπαλάκι.
Τρίτον, όταν η ιδιοκτησία του ΠΑΟΚ θέλησε να εκμεταλλευτεί το νέο ενδιαφέρον της Αλ Σαντ για τον Λουτσέσκου και με ένα σμπάρο να πετύχει δυο τρυγόνια, δηλαδή και να απαλλαγεί αναίμακτα από τον Λουτσέκσου και να βγάλει ένα πολύ καλό transfer fee (εξ ου και η χρησιμοποίηση  ατζέντη με ρίζες από την Αλγερία, με έδρα το Λονδίνο, που έφερε την συμφωνία με τους Καταραιανούς), ο Ραζβάν το πήγε στην αντίδραση και στήλωσε τα πόδια. Δεν δέχθηκε να μιλήσει με την Αλ Σαντ, αρνήθηκε να διευκολύνει ώστε το κλαμπ να βγάλει  περίπου 3 εκατομμύρια από την “μεταγραφή” του στην Αλ Σαντ,  διέρρευσε τις προθέσεις του και το τι συνέβαινε για να μην θεωρηθεί ξανά “προδότης” ή “πως το σκάει για τα λεφτά”, κάπου “εκβίασε” την απόλυσή του και στο τέλος αφού  έγινε η συζήτηση που επεδίωξε, “έγραψε” όπως αυτός ήθελε  το τέλος του / την αποχώρησή του από τον ΠΑΟΚ (κοινή συναινέσει αλλά όχι και τόσο βελούδινη).
ΠΟΙΟΙ ΕΠΕΙΣΑΝ ΤΟΝ ΡΑΖΒΑΝ ΚΑΙ Η “ΡΗΤΡΑ” (ΚΑΙ) ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Η αλήθεια είναι πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου αμφιταλαντεύτηκε αν θα έπρεπε να ξεκουραστεί για ένα διάστημα με αποχή από τους πάγκους και την καθημερινή δουλειά σε ομάδα ή να κλείσει back to back σε κάποιο κλαμπ. Το γεγονός πως έλυσε το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ 19 Ιουνίου του περιόριζε  στο ελάχιστο τις επιλογές να έχει πρόταση απο ευρωπαϊκή ομάδα και καλό πρωτάθλημα.
Με το που έμεινε ελεύθερος οι δυο ομάδες που αμέσως τον προσέγγισαν ήταν η Αλ Σάαντ του Κατάρ και η Αλ Ιτιχάντ από την Σαουδική Αραβία. Η Αλ Σάαντ (η ομάδα του Φιρμίνιο, που είχε προπονητές τον Τσάβι και τον Μαντσίνι), είναι η μεγάλη δύναμη της χώρας, ένα πολύ οργανωμένο κλαμπ, που τον “κυνηγούσε” 9 μήνες και είχε έτοιμη μια “χρυσή” πρόταση. Της Αλ Ιτιχάντ δεν ήταν τόσο προχωρημένο το ενδιαφέρον και ήθελαν περισσότερο χρόνο.
Είναι, επίσης, αλήθεια πως η συμφωνία με την Αλ Σάαντ (είχαν προχωρήσει μέχρι και σε ανταλλαγή συμβολαίων), είναι έτοιμη από την προηγούμενη εβδομάδα (Πέμπτη), αλλά ο Ρουμάνος τεχνικός έκανε δεύτερες σκέψεις και το καθυστέρησε. Δεν ήταν 100% βέβαιος αν ήθελε να δουλέψει αμέσως μετά τον ΠΑΟΚ, έχοντας χάσει  πριν από λίγους μήνες και τον πατέρα του.
Οι συνεργάτες του όμως, (έχει το δικό του σταφ, 7 ανθρώπων, που τους πληρώνει ο ίδιος) τον πίεσαν να… πάρει την δουλειά της Αλ Σαντ. Το ίδιο και οι ατζεντηδές του που του πήγαν αυτό το μυθικό συμβόλαιο. Και όπως φαίνεται τον έπεισαν. Κυκλοφορεί πάντως πως στο συμβόλαιό του με την Αλ΄Σάαντ θα υπάρχει και προβλεπόμενη ρήτρα αν  πάνε προτάσεις από ομάδες των 6 τοp ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων αλλά κι από την…Ελλάδα!!!!

Διαβάστε ακόμη: