search

ΚΟΣΜΟΣ

73χρονος πλρώνει $370/ μήνα για να ζει σε ένα Boeing 727 του Αριστοτέλη Ωνάση

Μετά από μήνες αναζήτησης, η εταιρεία βρήκε το Campbell, ένα αεροσκάφος Boeing 727 200 επιβατών που ήταν 1.066 τετραγωνικά πόδια και ζύγιζε περίπου 70.000 λίβρες.

73χρονος πλρώνει $370/ μήνα για να ζει σε ένα Boeing 727 του Αριστοτέλη Ωνάση

Ο 73χρονος ηλεκτρολόγος μηχανικός Μπρους Κάμπελ αποφάσισε το 1999 ότι θα ακολουθούσε το όνειρό του να ζήσει σε ένα αεροπλάνο, αλλά δεν είχε ιδέα πώς να το κάνει, έτσι προσέλαβε μια εταιρεία διάσωσης για να του βρει ένα αεροπλάνο.

Μετά από μήνες αναζήτησης, η εταιρεία βρήκε το Campbell, ένα αεροσκάφος Boeing 727 200 επιβατών που ήταν 1.066 τετραγωνικά πόδια και ζύγιζε περίπου 70.000 λίβρες. Βρέθηκε στην Ελλάδα και αποτελεί κατά μια έννοια μέρος της αμερικανικής ιστορίας…

Το αεροπλάνο χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά της σωρού του ιδιοκτήτη της αεροπορικής εταιρείας “Ολυμπιακή Αεροπορία”, Αριστοτέλη Ωνάση, το 1975. Ο αείμνηστος μεγιστάνας της ναυτιλίας ήταν παντρεμένος με την πρώην Πρώτη Κυρία Ζακλίν Κένεντι -Ωνάση τη στιγμή του θανάτου του. Ο Κάμπελ πλήρωσε 100.000 δολάρια γι’ αυτό και το αεροπλάνο μεταφέρθηκε από την Ελλάδα στο Όρεγκον για να το προετοιμάσει για να το αναλάβει.

Μόλις το αεροσκάφος ήταν έτοιμο, ρυμουλκήθηκε στη γη του Κάμπελ μέσα από τους δρόμους του κέντρου του Χίλσμπορο. Αυτή η διαδικασία περιλάμβανε την αφαίρεση των κινητήρων και άλλων στοιχείων που το κάνουν έτσι ώστε το αεροπλάνο να μην μπορεί να πετάξει ποτέ ξανά. Η διαδικασία κόστισε συνολικά 120.000 δολάρια.

«Όταν ζεις σε κάτι σαν αυτό, νιώθεις λίγο πιο ικανοποιημένος με τη ζωή σου», είπε. «Και αν είστε μηχανικός, επιστήμονας ή οποιοσδήποτε που εκτιμά την κομψότητα και την ομορφιά της αεροδιαστημικής τεχνολογίας, είναι απλώς ένα πιο χαρούμενο μέρος για να ζεις».

Ξόδεψε περίπου $15.000 για να το κάνει σπίτι

Ο Κάμπελ πρόσθεσε στο μπάνιο ντους, έναν προσωρινό νεροχύτη, ένα φορητό πλυντήριο ρούχων, ένα ψυγείο και ένα καρότσι υπηρεσίας φαγητού από ένα άλλο αεροπλάνο που χρησιμεύει ως ντουλάπι του. Στη θέση μιας σόμπας, ο Κάμπελ έχει φούρνο μικροκυμάτων και φρυγανιέρα, τα οποία μόλις και μετά βίας χρησιμοποιεί. «Είμαι σπασίκλας. Δεν μαγειρεύω, επομένως είναι μια μίνιμαλ κουζίνα», είπε. Δίπλα στην κουζίνα, ο Κάμπελ έχει τον καναπέ του, ο οποίος λειτουργεί ως χώρος ύπνου, και τον πάγκο εργασίας του. Τα μηνιαία έξοδά του είναι $370 και περιλαμβάνουν $220 σε φόρους ακινήτων και μεταξύ $100 και $250 σε ηλεκτρική ενέργεια. Σήμερα, ο Κάμπελ ξοδεύει το χρόνο του ανακαινίζοντας παλιά συστήματα υπολογιστών, επισκευάζοντας διαφορετικά ηλεκτρικά συστήματα στο αεροπλάνο και αφήνοντας τους ανθρώπους να έρθουν και να περιηγηθούν στο αεροσκάφος του.

Διαβάστε ακόμη: