Η Γερμανία δαπάνησε 400 εκατομμύρια ευρώ και αγόρασε ένα φάρμακο μονοκλωνικών αντισωμάτων, σαν αυτό που είχε λάβει ο Ντόναλντ Τραμπ για θεραπεία κατά του κορωνοϊού.

Με την κίνηση αυτή, η Γερμανία θα γίνει η πρώτη χώρα της Ε.Ε. που θα χρησιμοποιήσει την θεραπεία μονοκλωνικών αντισωμάτων στη μάχη κατά της πανδημίας.

Για τα μονοκλωνικά αντισώματα η κυβέρνηση δεν δίστασε να πληρώσει εκατομμύρια ευρώ.

«Η κυβέρνηση έχει αγοράσει 200.000 δόσεις έναντι 400 εκατομμυρίων ευρώ» , δήλωσε στο κυριακάτικο φύλλο της γερμανικής εφημερίδας «Bild» ο Γερμανός υπουργός Υγείας.

Αυτό σημαίνει ότι η κάθε δόση έχει κόστος περίπου 2 χιλιάδες ευρώ.

Τα μονοκλωνικά αντισώματα θα μεταφερθούν σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία την επόμενη εβδομάδα.

Ο Γενς Σπαν δεν κατονόμασε την παρασκευάστρια εταιρεία που θα προμηθεύσει το φάρμακο, όμως επιβεβαίωσε ότι είναι το ίδιο που έλαβε ο Ντόναλντ Τραμπ τον περασμένο Οκτώβρη.

«Τα μονοκλωνικά αντισώματα λειτουργούν σαν ένα παθητικό εμβόλιο. Η χορήγηση αυτών των αντισωμάτων στα πρώτα στάδια της νόσου μπορεί να βοηθήσει ασθενείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ώστε να μην παρουσιάσουν σημαντική επιδείνωση», τόνισε ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας.

Aξίζει να σημειωθεί ότι ο Τραμπ έλαβε θεραπεία με το κοκτέιλ αντισωμάτων REGN-COV2 από την αμερικανική εταιρεία «Regeneron» στις αρχές Οκτωβρίου.

Το δραστικό συστατικό του REGN-COV2 είναι ένας συνδυασμός δύο ειδικά αναπτυγμένων αντισωμάτων που συνδέονται με τη λεγόμενη ακίδα πρωτεΐνης του κορωνοϊού και μπορούν έτσι να παραμορφώσουν τη δομή του. Αυτό γίνεται για να αποφευχθεί ο πολλαπλασιασμός του ιού.