Κατερίνα Τσάβαλου: Σκηνοθέτης με παρενόχλησε σεξουαλικά. Ολοένα και πληθαίνουν οι καταγγελίες γυναικών που έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση, μετά τις σοκαριστικές καταγγελίες της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου. Αυτή τη φορά, η ηθοποιός Κατερίνα Τσάβαλου αποκάλυψε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Τα Νέα», ότι η δική της δύσκολη εμπειρία, προέκυψε στο θέατρο όταν αρνήθηκε, όπως λέει η ίδια, να υποκύψει στις προτάσεις σκηνοθέτη και έχασε τελικά τη δουλειά.

Έχασε τη δουλειά

Δυστυχώς, όπως λέει η Κατερίνα Τσάβαλου, η περίπτωσή της δεν είναι η μόνη, αφού και στο χώρο του θεάματος υπάρχουν πλέον αναφορές για άνδρες που εκμεταλλευόμενοι τη θέση της εξουσίας τους παρενοχλούν υφιστάμενές τους. «Είναι πολύ εύκολο να πέσει κάποιος θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης. Γιατί οποιοσδήποτε, σε οποιοδήποτε χώρο χρησιμοποιεί την ιδιότητά του και σου λέει ότι αν δεν υποκύψεις, δεν θα πάρεις της δουλειά» είπε χαρακτηριστικά.
«Ενώ το ξέρουν όλες στον χώρο για έναν συγκεκριμένο και το συζητάμε όλοι, κανείς δεν λέει τίποτα» σημείωσε η Κατερίνα Τσάβαλου στο Mega και πρόσθεσε: «Στον χώρο μας δεν είμαστε ενωμένοι. Δεν μπορώ να πάρω την ευθύνη και να πω πράγματα που εμπλέκονται κι άλλοι άνθρωποι. Αν όμως μου λέγανε ότι θα είναι μαζί μου κι άλλες γυναίκες, τότε θα το έκανα. Αν ήταν οργανωμένο όλο αυτό, θα το έκανα. Αλλά μόνη μου να βγω και να μιλήσω, όχι δεν το κάνω».