Ο κόσμος της υψηλής ωρολογοποιίας είναι γεμάτος από μύθους, μερικοί από τους οποίους είναι διασκεδαστικοί, ενώ άλλοι μπορεί να οδηγήσουν σε λανθασμένες αντιλήψεις όσον αφορά την αγορά και την σωστή χρήση ενός ρολογιού.

Yπάρχουν και ενδιαφέροντα γεγονότα, όπως για παράδειγμα ότι ο αγαπημένος αριθμός πολλών οίκων ωρολογοποιίας, όπως η Rolex, η Omega, η IWC, η Panerai και η Tudor, είναι ο “28”, ο οποίος χρησιμοποιείται στο παραθυράκι της ημερομηνίας σε όλες τις διαφημιστικές τους καμπάνιες

Δεν μπορείτε να κολυμπήσετε με ένα ρολόι που έχει αντοχή στο νερό στα 100 μέτρα

Οι ενδείξεις που μπορεί να έχει ένα ρολόι όσον αφορά την στεγανότητα είναι στα 100 μέτρα είναι 10 bar = 10 ATM = 100 m = 330Ft. Αυτό σημαινει ότι η αντοχή του είναι για πλύσιμο χεριών, κρύο ντους, κολύμπι, ιστιοπλοΐα, και ήπιες θαλάσσιες αθλητικές δραστηριότητές.
Παραμένει όμως ΑΚΑΤΑΛΗΛΛΟ για κατάδυση.

Τα ελβετικά ρολόγια είναι τα καλύτερα στον κόσμο.

Η Ιαπωνία και η Γερμανία κατασκευάζουν πλέον ρολόγια αντίστοιχης ποιότητας, σκεφτείτε για παράδειγμα οίκους όπως η Lange & Söhne και η Grand Seiko.

Οι in-house κινήσεις είναι καλύτερες.

Το ότι κατασκευάζει ένας οίκος έναν μηχανισμό στα εργαστήρια του δεν σημαίνει ότι είναι και ποιοτικός, δεδομένου ότι υπάρχουν πολλά παραδείγματα in-house κινήσεων που δεν είναι αξιόπιστες, και παραδείγματα κινήσεων από την ETA ή άλλους προμηθευτές που είναι ιδιαίτερα αξιόπιστοι και χρησιμοποιούνται ευρέως εδώ και δεκαετίες.

Τα μηχανικά ρολόγια είναι ακριβό χόμπι

Αυτό το λένε όσοι δεν έχουν ακούσει ποτέ για το Seiko .

O κρύσταλλοι από ζαφείρι είναι άθραυστοι

Οι κρύσταλοι από ζαφείρί είναι ανθεκτικοί στις γρατσουνιές.

Η Rolex κατασκευάζει τα καλύτερα ρολόγια

Τα ρολόγια της Rolex είναι από τα πιο επιθυμητά στην αγορά. Αυτό οφείλεται εν μέρει στον ποιοτικό σχεδιασμό, τη δεξιοτεχνία και τις πολλές καινοτομίες του οίκου όσον αφορά την κατασκευή ρολογιών. Οφείλεται όμως και στο απίστευτο μάρκετινγκ! Παρά το γεγονός ότι τα Rolex είναι ευρέως αναγνωρισμένα ως τα πιο premium ρολόγια, πολλοί άνθρωποι έχουν χαρακτηρίσει τον Patek Phillipe ως τον κορυφαίο οίκο της βιομηχανίας.