Στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ μίλησε ο Θεόδωρος Πελαγίδης κι αναφέρθηκε εκτενώς στα θέματα της ελληνικής οικονομίας εν μέσω πανδημίας.

«Δεν είμαστε στο κόκκινο, δεν είμαστε στο χείλος του γκρεμού, δεν τελειώνουν τα χρήματα του κράτους» ανέφερε ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον δημοσιογράφο Θάνο Σιαφάκα εξήγησε πως όταν πέφτει μια πολυκατοικία δύσκολα σηκώνεται, εξέφρασε όμως και την αισιοδοξία του για λογικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2021.

«Δεν θα αφήσουμε την οικονομία να καταστραφεί για 10-20 μονάδες παραπάνω στο χρέος. Τα λεφτά από το ελικόπτερο είναι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας» σημείωσε ο υποδιοικητής, τονίζοντας τη σημαντική αρωγή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Πελαγίδης: To τοπίο θα ξεκαθαρίσει όταν περάσει το μεγάλο κύμα της πανδημίας
«Εκεί θα φανεί πόσες αλλαγές από αυτές που έχουν δρομολογηθεί επειγόντως στην οικονομία θα παραμείνουν και στη συνέχεια.

Το τοπίο θα είναι διαφορετικό και σε κάθε περίπτωση η τόσο κρίσιμη για την Ελλάδα στήριξη της ΕΚΤ αλλά και των ευρωπαϊκών αρχών. Για τη δημοσιονομική πολιτική, πρέπει να παραμείνει, πιθανώς με ακόμα πιο στοχευμένες μορφές», υπογράμμισε ο Θεόδωρος Πελαγίδης.

Για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε αναφορά του εξέφρασε την εκτίμηση ότι διαθέτουν οικογενειακό χαρακτήρα.

«Έχουν σημαντική δυνατότητα ελιγμών. Δεν θα είναι έκπληξη εάν τελικά μετά την πανδημία παρουσιάσουν ανθεκτικότητα, μεγαλύτερη από αυτήν που όλοι περιμένουν» επεσήμανε ο υποδιοικητής.