Σύγχυση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021, με το υπουργείο Παιδείας ωστόσο να υποστηρίζει ότι νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Ειδικά Σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά δια ζώσης.

Ωστόσο, νωρίτερα σήμερα, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελεία Πελώνη, όπως και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα σχολεία.

Επισημαίνεται ότι και οι επιστήμονες εμφανίζονται διχασμένοι για το άνοιγμα των σχολείων, καθώς εκφράζουν φόβους για αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

ΝηπιαγωγείαΔημοτικά και Ειδικά Σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν δια ζώσης την Δευτέρα 11/1, ξεκαθαρίζει το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του, μετά την αναστάτωση που προκάλεσαν δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης, ότι το άνοιγμα δεν είναι βέβαιο.

To υπουργείο υπενθυμίζει «την απόφαση της Κυβέρνησης, στη βάση εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών, για δια ζώσης επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Ειδικών Σχολείων όλων των βαθμίδων την προσεχή Δευτέρα 11/1. Στη βάση εγκυκλίου που εστάλη προς τα σχολεία νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία αναλαμβάνουν υπηρεσία, αύριο, Παρασκευή 8/1.

Αύριο, Παρασκευή, 8/1 Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης».

Τι δήλωσαν νωρίτερα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης

Νωρίτερα, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνηδήλωσε πως τίποτα δεν είναι δεδομένο όσον αφορά τα σχολεία και ότι η κυβέρνηση αναμένει την εισήγηση της Επιτροπής που αξιολογήσει τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.

Για άνοιγμα των σχολείων με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, έκανε επίσης λόγο ο υπουργός ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Η κατάσταση μας ανησυχεί και μας προβληματίζει, το λόγο έχει η επιτροπή των ειδικών. Η απόφαση που είχε πάρει η επιτροπή την περασμένη εβδομάδα ήταν καταρχάς να ανοίξουν σχολεία – νηπιαγωγεία αυτά κρίνονται ad hoc (επί τούτω) και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

«Πυρά» από το Κίνημα Αλλαγής

Ο εκπρόσωπος Τύπου του του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις δηλώσεις της κ. Πελώνη για πιθανό μη άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα, ο Παύλος Χρηστίδης, Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παίζει με την αγωνία μαθητών και γονιών, δημιουργεί σύγχυση, δείχνοντας ακόμα μια φορά έλλειψη στρατηγικής.

Και πρόσθεσε ότι «αποδεικνύεται τελικά, ότι κεντρικό σύνθημα και της ανασχηματισμένης κυβέρνησης είναι το Ράβε – Ξήλωνε».