Αντιμέτωπος με ισχυρισμούς για σεξουαλική κακοποίηση είναι ο διάσημος σχεδιαστής Alexander Wang και χαρακτηρίζεται ως ένα «σεξουαλικό αρπακτικό» ύστερα από μια σειρά ανώνυμων «θυμάτων» του που αποφάσισαν να μιλήσουν ανοιχτά μέσω των social media.

Ο 37χρονος σχεδιαστής από την Νέα Υόρκη κατηγορείται από πολλούς οι οποίοι ισχυρίζονται ότι τους έριξε έκσταση στα ποτά τους και τους επιτέθηκε σεξουαλικά σε εκδηλώσεις τα τελευταία χρόνια, ανέφερε το WWD.

Οι κατηγορίες εναντίον του Alexander Wang έγιναν viral την Δευτέρα όταν κοινοποιήθηκαν στο Instagram από τον παρατηρητή της βιομηχανίας μόδας « Sh*t Model Management», που προέτρεψε το κοινό να μποϊκοτάρει το brand του.

«Ο Alexander Wang είναι ένα σεξουαλικό αρπακτικό, πολλοί άνδρες μοντέλα και τρανς βγήκαν και μίλησαν για την υποτιθέμενη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστησαν από τον σχεδιαστή» ανέφερε η ανάρτηση. «Είναι σημαντικό να δείξετε την υποστήριξή σας σε αυτά τα θύματα, κάνοντας unfollow τον Alexander Wang και μποϊκοτάροντας τα προϊόντα του».

Σε συνέχεια όλων αυτών των αποκαλύψεων, η οργάνωση υπεράσπισης μόδας «Model Alliance», δημοσίευσε μια δήλωση υπέρ των θυμάτων του Alexander Wang. «Εμείς στο Model Alliance είμαστε αλληλέγγυοι με εκείνους που έχουν μοιραστεί κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση από τον Alexander Wang. Ας είμαστε σαφείς: Η έλλειψη διαφάνειας και λογοδοσίας της βιομηχανίας μόδας αφήνει όλα τα μοντέλα ευάλωτα σε κακοποίηση, ανεξάρτητα από το φύλο ή την ταυτότητά τους».