Για όσους γνωρίζουν καλά τα εργολαβικά και από μέσα τα παρασκήνια στις μεγάλες εταιρίες του χώρου, μόνο έκπληξη δεν προκάλεσε η παραίτηση του Δ. Καλλιτσάντση από το ΔΣ του Ελλάκτωρα!
Μολονότι ο Δημήτρης στήριξε την προσπάθεια του Σάκη όλο το τελευταίο διάστημα, εντούτοις εδώ και πολύ καιρό είναι κοινό μυστικό πως επι της ουσίας βρισκόταν εκτός ομίλου. Από την αρχή είχε διαφοροποιηθεί ως προς τις αποφάσεις του Σάκη με κυριότερη την επιλογή Εξάρχου για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου! Και υπήρξε διάστημα που δεν περνούσε ούτε καν την είσοδο των γραφείων της εταιρίας στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας!
Επίσης φέρεται να εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις ως προς την εμπλοκή των περίφημων Μπακοκαυμενάκηδων!
Λέγεται πως τον Δημήτρη τον πλησίασαν οι Ολλανδοί σε ανύποπτη χρονική στιγμή και του διασφάλισαν θέση για τον ίδιο και τον γιο του, όμως ο Δημήτρης Καλλιτσάντσης προς τιμήν του αρνήθηκε.
Τώρα, στις μέρες μας, είναι προφανές πως με την παραίτηση του αποστασιοποιείται από την κοινή γραμμή και στάση με τον Σάκη. Και η κίνηση του αυτή σίγουρα προοιωνίζει εξελίξεις ενόψει της γενικής συνέλευσης, είτε αυτή πραγματοποιηθεί τώρα είτε σε 20 μέρες.
Σε κάθε περίπτωση πάντως η έξοδος του Δημήτρη γίνεται και με καλύτερη τιμή ανά μετοχή αλλά και με την πλάστιγγα να έχει ήδη γείρει