Όποιος έχει γνώση της αγοράς και της πιάτσας καταλαβαίνει. Δεν χρειάζονται πολλά-πολλά και από ένα σημείο και πέρα δεν έχει νόημα να κουραζόμαστε με αναλύσεις, ποσοστά, μετοχικές ισορροπίες.
Η ανακοίνωση των προτεινόμενων μελών για το Δ.Σ. του Ελλάκτορα από τους Ολλανδούς ξεδιαλύνει κάθε δεύτερη σκέψη και πιστοποιεί στην πράξη πως οι Ολλανδοί θα είναι οι τελικοί νικητές με τις… πλάτες των ισχυρών δυνάμεων της πολιτικής, των κομμάτων και των αρχηγών!
– Το πιο δυνατό χαρτί!
Ο Γιώργος Μυλωνογιάννης που προτείνεται ως υποψήφιος πρόεδρος από τους Ολλανδούς είναι ένας εξαιρετικός πράγματι νομικός, με βαθιές γνώσεις, άνθρωπος της αγοράς αλλά και τεχνοκράτης ταυτόχρονα. Ωστόσο επισήμως είναι την ώρα τούτη εν ενέργεια νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, ενώ σύμφωνα με το βιογραφικό του διετέλεσε σύμβουλος του αναδόχου εργολάβου στον Ε65! Του μεγαλύτερου και πιο σκληρού ανταγωνιστή του Ελλάκτορα. Επιπροσθέτως, το νομικό γραφείο του είναι σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ στην Εγνατία Οδό… Για να είμαι δίκαιος, ο Μυλωνογιάννης είναι επιλογή πρώτης γραμμής και από το πάνω ράφι!
– Άνθρωπος όλων των καταστάσεων
Διευθύνων σύμβουλος προτείνεται ο Άρης Ξενόφος. Εκτελεστικός πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ που η σύμβασή του δεν ανανεώθηκε, ο οποίος πρόσφατα δεν αποδέχτηκε το αίτημα παράτασης του Ελλάκτορα για την υποβολή πρότασης στον διαγωνισμό της Εγνατίας. Λέτε η απόρριψη του αιτήματος παράτασης να είναι και το διαβατήριό του για να γίνει αποδεκτός από τους Ολλανδούς οι οποίοι είναι βασικοί μέτοχοι και σε ανταγωνιστική με τον Ελλάκτορα εταιρία;
-Το κολλητάρι του Αλέξη
Ως μέλος στο Δ.Σ. προτείνεται ο Κ. Τούμπουρος, ο μικροεργολάβος της παρέας της Κέρκυρας όπως έχει αποκαλύψει η Αξία. Ο Τούμπουρος είναι αδερφικός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, ο άνθρωπος που του ανακαίνισε το εξοχικό στο Σούνιο. Οι πατεράδες τους φίλοι από παλιά και συνεργάτες. Με τον Ολλανδό και τον Νίκο Δένδια είναι κολλητοί, καθώς διαθέτουν βίλες στην Κέρκυρα. Ο Τούμπουρος όπως λένε οι πληροφορίες ήταν ο κοινός άνθρωπος εμπιστοσύνης μεταξύ Ολλανδών και κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ο αντίστοιχος του Δένδια με την Ν.Δ., ίσως και περισσότερο γιατί ο Τούμπουρος είναι φίλος του Τσίπρα ο οποίος τον εμπιστεύεται. Σε αντίθεση με τον Δένδια ο οποίος εκπροσωπεί στη Ν.Δ. αυτή την ώρα και την καραμανλική τάση.
– Από την οικογένεια…
Τέλος, για το Δ.Σ. προτείνεται η κυρία Αθήνα Χατζηπέτρου, η οποία είχε τοποθετηθεί στην Εθνική Αναπτυξιακή Τράπεζα μετά από πρόταση του στενού περιβάλλοντος του σημερινού πρωθυπουργού.
– Αυξάνουν μετοχικές θέσεις
Σε απλά λόγια, ο συσχετισμός των δυνάμεων γέρνει την πλάστιγγα υπέρ των Ολλανδών καθώς προτείνεται ένα Δ.Σ. υπερκομματικό όπου συναθροίζονται στενά πρόσωπα του νυν και του τέως πρωθυπουργού, ενώ αναγνωρίζονται το έργο και οι υπηρεσίες του πρώην επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ!!!
Παράλληλα, οι Ολλανδοί αυξάνουν τα ποσοστά τους χρηματιστηριακά ενώ έχουν έρθει σε συμφωνίες, ως γνωστόν, με τους κ. Χρ. Παναγιωτόπουλο, Άγγελο Γιόκαρη και Έντυ Σαραντόπουλου, ως προς τα ποσοστά των οικογενειών τους στον Ελλάκτορα.
-Τα ΘΑ των Μπακοκαυμενάκηδων
Από την άλλη, οι Μπακοκαυμενάκηδες έχουν δώσει ένα στίγμα προθέσεων, αύξησαν τα ποσοστά, βοήθησαν στην άνοδο της μετοχής. Και είναι προφανές ότι αποσκοπούν στο να κερδίσουν ένα μερίδιο στην Ενέργεια, με τον Άνεμο να είναι από την αρχή ο κεντρικός τους στόχος!
Προσωπικά από την πρώτη στιγμή αμφέβαλλα για την πιστοληπτική τους ικανότητα, καθώς δεν τους θεωρώ υπολογίσιμη δύναμη. Περίμενα να με διαψεύσουν ωστόσο και για τις περίφημες μετοχές που έχει ενέχυρο η Farallon υπέγραψαν option και όχι σύμφωνο αγοράς. ΘΑ αγοράσουν εάν και εφόσον! Με τα ΘΑ δεν γράφεται ιστορία. Πήραν και αυτοί το 5λεπτο της διασημότητας που ποθούσαν. Παριστάνουν τους μπρούκληδες όταν δεν τρέχουν στην ουρά του Ιβάν Σαββίδη και οι υπάλληλοι τους στις εκπομπές του Θωμαΐδη στο Open!
– Οι Καλλιτσάντσηδες το πάλεψαν
Οι Καλλιτσάντσηδες το πάλεψαν σκληρά, αναδιοργάνωσαν τον όμιλο, συμμάζεψαν τα ασυμμάζευτα και ανέβασαν αποτίμηση, μετοχές, ομόλογα, πραγματικές αξίες. Αν τελικά χάσουν θα χάσουν με το κεφάλι ψηλά και σίγουρα παίρνουν ως αντιστάθμισμα πολύ λιγότερα από αυτά που τους αξίζουν! Προς το παρόν η Γ.Σ. πάει πίσω ένα εικοσαήμερο! Συνεχίζεται…