Η προσπάθεια της Κατερίνας Στεφανίδη για να πάρει ένα μετάλλιο στον τελικό του επι κοντώ ήταν συγκινητική. Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο έκανε μια τρομερή προσπάθεια, ισοφαρίζοντας την καλύτερη φετινή επίδοσή της (4,80μ.), αλλά έκανε ένα άκυρο στα 4,85μ. και άλλα δύο στα 4,90μ., μένοντας στην 4η θέση, που είναι, φυσικά, μια τεράστια επιτυχία για μια τεράστια αθλήτρια!

Η Στεφανίδη πέρασε με την τρίτη προσπάθειά της τα 4,50μ., το ίδιο και τα 4,70μ., ενώ έκανε το μεγάλο άλμα με τη δεύτερη προσπάθειά της στα 4,80μ., που την έβαλε σε τροχιά διεκδίκησης μεταλλίου, ωστόσο δεν τα κατάφερε.

Η δεύτερη αθλήτριά μας στον τελικό, η Νικόλ Κυριακοπούλου, πέρασε τα 4,50μ. με τη δεύτερη προσπάθειά της, αλλά είχε τρεις άκυρες στα 4,70μ. και τερμάτισε στην 8η θέση, κάνοντας και εκείνη, όμως, μια εξαιρετική προσπάθεια, στους 4ους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας της!

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Αμερικανίδα Κέιτι Ναζότ που πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια τα 4,90μ. και… έκλεψε το χρυσό μετάλλιο από τη Ρωσίδα Σιντόροβα. Η Βρετανίδα Χόλι Μπράντσο έκανε τρεις άκυρες προσπάθειες στα 4,90μ. και πήρε το χάλκινο μετάλλιο.