Έντονη αντίδραση προκάλεσε στα στελέχη του «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία» η απόφαση της κυβέρνησης να σταματήσει τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων στην επικράτεια.
«Μητσοτάκης, Καραμανλής, Κεφαλογιάννης “ξηλώνουν” την πρόβλεψη δωρεάν μετακίνησης των ανέργων στην επικράτεια με τα ΜΜΜ.
«Ο άνεργος εκτός της περιφέρειάς του παύει να θεωρείται άνεργος» δήλωσαν από κοινού Ν. Παππάς και Θ. Φωτίου.
«Εν μέσω πανδημίας, οικονομικής καταστροφής και αύξησης της ανεργίας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη σήμερα πλήττει και τους ανέργους. Με μια μικρόψυχη και αντικοινωνική απόφαση, περιορίζει το δωρεάν δικαίωμα μετακίνησής τους στην επικράτεια. Δηλαδή, όταν ο άνεργος της Πάτρας ψάχνει δουλειά στην Αθήνα, παύει να θεωρείται άνεργος και πρέπει να πληρώνει. Αναρωτιέται κανείς γιατί το κάνει αυτό η κυβέρνηση. Για εξοικονόμηση κονδυλίων ή για τιμωρία των ανέργων; Οι κύριοι Μητσοτάκης, Καραμανλής και Κεφαλογιάννης πρέπει να καταλάβουν ότι  ακυρώνουν κάθε κοινωνική πολιτική με τις περικοπές δικαιωμάτων και επιδομάτων.
Υγ.: Θέλουμε να ελπίζουμε ότι -όπως είχε προβλέψει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ- όλοι οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας θα συνεχίσουν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας και όχι μόνο σε αυτά του τόπου μόνιμης κατοικίας τους» επεσήμαναν οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ επί του θέματος.