Η πανδημία και η συνακόλουθη επιτάχυνση της στροφής προς τις νέες τεχνολογίες, από τις οπτικές ίνες μέχρι το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (ΙοΤ, η απευθείας επικοινωνία μεταξύ μηχανών), στρέφει και την υπό σχεδιασμό επένδυση στο Ελληνικό προς αυτή την κατεύθυνση.
Αυτό υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου, κατά τη διάρκεια παρέμβασης στο διαδικτυακό συνέδριο Capital Link Forum. Ο κ. Αθανασίου είπε, επίσης πως η κοινοπραξία με την ΤΕΜΕΣ του ομίλου Κωνσταντακόπουλου για δύο τουριστικά συγκροτήματα στο παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού δείχνει τον δρόμο που θα ακολουθήσει η Lamda με άλλες αναπτύξεις εντός του ακινήτου.
Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Develοpment, «το joint venture με την ΤΕΜΕΣ αποτελεί ένα πρώτο παράδειγμα για το πώς σκοπεύουμε να “τρέξουμε” το project εφεξής». Τα δύο τουριστικά συγκροτήματα, που περιλαμβάνουν ξενοδοχεία και κατοικίες, έχουν ενταχθεί στο πρώτο στάδιο της επένδυσης, στην πρώτη πενταετία, όπως και το τουριστικό συγκρότημα με καζίνο (που έχει αναλάβει η κοινοπραξία Mohegan – ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ), ο πύργος κατοικιών, τα μισά έργα διαμόρφωσης του Μητροπολιτικού Πάρκου κ.α.

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη όλες οι τεχνικές μελέτες και οι αρχιτεκτονικές μελέτες για τα κτίρια-τοπόσημα της επένδυσης, όπως οι πύργοι, το μεγάλο εμπορικό κέντρο, κ.λπ. «Δεν δημοσιοποιούμε ακόμη τα σχέδια, γιατί θέλουμε αυτό να γίνει αμέσως μετά τις υπογραφές για τη μεταβίβαση με το Ελληνικό Δημόσιο, διαδικασία που υπολογίζουμε να ολοκληρωθεί προσεχώς, το πρώτο διάστημα του νέου έτους», υποστήριξε.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως η χρηματοδότηση της επένδυσης είναι πλήρως εξασφαλισμένη και τόνισε πως η Lamda θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση και στις υποδομές εντός του Ελληνικού (δρόμοι, δίκτυα κοινής ωφέλειας, συνδέσεις με τηλεπικοινωνιακά δίκτυα, κ.α.)
Όπως εξήγησε ο κ. Αθανασίου, «μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα και οι υποδομές Ερευνας και Ανάπτυξης (R&D), ένας τομέας που αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία πλέον, μετά και τις ανακοινώσεις όλο το τελευταίο διάστημα νέων επενδύσεων στον κλάδο, όπως για παράδειγμα αυτή της Microsoft στη χώρα μας, αλλά όχι μόνο. Σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε έναν κόμβο R&D και μία έξυπνη πόλη στο Ελληνικό, σε όλα τα επίπεδα, από τον έλεγχο της κυκλοφορίας μέχρι τη διαχείριση απορριμμάτων, την ενέργεια, την «έξυπνη» διαχείριση νερού, το Internet of Things».