Τα Χριστούγεννα είναι η καταλληλότερη εποχή για διάβασμα και εμείς ξεχωρίσαμε από τις νέες κυκλοφορίες το αστυνομικό μυθιστόρημα της Έλενας Μπολονάση, «Ο λόφος του Ερνιόν», από τις εκδόσεις 24 γράμματα.
Πρόκειται για ένα έργο που το 2019 βραβεύτηκε από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών και από τις πρώτες του σελίδες μας κέντρισε το ενδιαφέρον.
Μια γυναίκα, η Σοφία, χάνει μυστηριωδώς τον μικρό της γιο, όταν άγνωστοι οπλισμένοι επιτίθενται στη γεμάτη κόσμο παιδική χαρά. Στη συνέχεια, η Σοφία σκοτώνει τον πρώην άντρα της προσπαθώντας να ξεφύγει από την κακοποίηση. Με αφόρμηση τα δύο γεγονότα, ένα γαϊτανάκι ανατρεπτικών εξελίξεων ταξιδεύει τον αναγνώστη σε μέρη σκοτεινά, άγρια, εκεί όπου η επιβίωση είναι δύσκολο παιχνίδι. Φυλακές, υπόκοσμος, ναρκωτικά και πολλά που δε θα θέλαμε να αποκαλύψουμε καθηλώνουν σε ένα κρεσέντο αγωνίας και μυστηρίου.
Το μυθιστόρημα έχει κινηματογραφική δράση, με γλώσσα άμεση και εικονοπλαστική, γρήγορη εξέλιξη και έξυπνη πλοκή. Ταυτόχρονα, έχει έντονα κοινωνικές προεκτάσεις. Εστιάζοντας στις ανθρώπινες σχέσεις, η σκιαγράφηση των χαρακτήρων αποδίδει τον τρόπο που οι συνθήκες μπορούν να μεταβάλλουν την ανθρώπινη συμπεριφορά, οδηγώντας τους ήρωες στα άκρα. Αυτό που αγαπήσαμε περισσότερο είναι πως οι δυσκολίες, οι απώλειες και οι απογοητεύσεις πεισμώνουν και σφυρηλατούν τους πρωταγωνιστές με κοινό παρανομαστή την αγάπη, την αφοσίωση, αλλά και το χιούμορ, όπου χρειάζεται.
«Ο λόφος του Ερνιόν» μπορεί να αγγίξει τον κάθε αναγνώστη,  προκαλώντας τον να το διαβάσει μέχρι τέλους, ενώ παράλληλα ευαισθητοποιεί σε σημαντικά θέματα που πολύ δύσκολα αγγίζονται συγγραφικά, όπως η ενδοοικογενειακή βία, ο στιγματισμός, οι σχέσεις αγάπης και μίσους που είτε γίνονται λόγος δράσης είτε οδηγούν στην καταστροφή.

 
Η συγγραφέας
Η Έλενα Μπολονάση γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι Δικηγόρος (ΔΣΑ Αθηνών) – Εγκληματολόγος και Φιλόλογος. Διδάσκει «Εγκληματολογία», «Ανακριτική», «Πνευματική Ιδιοκτησία και Συγγενικά Δικαιώματα» στην Tabula Rasa. Ασχολήθηκε με το τηλεοπτικό ρεπορτάζ και αρθρογραφία πολιτιστικού περιεχομένου σε συνεργασία με γνωστές ιστοσελίδες. Έχει τιμηθεί από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδας με 1ο και 3ο Βραβείο για τα σενάριά της και από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών για το μυθιστόρημα «Ο λόφος του Ερνιόν».
Ένα, ακόμα, μεγάλο έργο από τις εκδόσεις 24γράμματα για τη σειρά αστυνομική λογοτεχνία.
Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία και ON LINE :https://24grammata.com/product/10042/ καθώς και τηλεφωνικά στο 210 612 70 74
ΔΩΡΕΑΝ έξοδα αποστολής και αντικαταβολής σε όλη την επικράτεια (ανεξάρτητα από το ποσό παραγγελίας).