Ένας άνδρας, του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά ακόμη, σκοτώθηκε από πυρά της αστυνομίας στη Νέα Υόρκη, αφού άρχισε να πυροβολεί έξω από καθεδρικό ναό στην αμερικάνικη μητρόπολη. Στο σακίδιό του είχε δοχείο με καύσιμο, σχοινιά, καλώδια και μαχαίρια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ένοπλος δε στόχευε κανέναν και άνοιξε πυρ σε τυχαίες κατευθύνσεις, λίγη ώρα αφότου η χορωδία είχε ψάλει χριστουγεννιάτικους ύμνους. Ο άνδρας φώναζε όσο πυροβολούσε «ρίξτε μου», «σκοτώστε με».

Τρεις αστυνομικοί οι οποίοι επενέβησαν στο σημείο πυροβόλησαν εναντίον του άνδρα περίπου δεκαπέντε φορές. Τον πέτυχαν τουλάχιστον μία φορά στο κεφάλι, όπως παραδέχθηκε ο Ντέρμοτ Σι, διευθυντής της αστυνομίας της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, κανένας άλλος δεν τραυματίστηκε.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης είχε δηλώσει νωρίτερα πως αστυνομικοί έκαναν χρήση των υπηρεσιακών τους όπλων όταν ο άνδρας άρχισε να ρίχνει, περίπου δεκαπέντε λεπτά αφού είχαν τελειώσει οι ψαλμοί της χορωδίας και ενώ ακόμη ο κόσμος που είχε μαζευτεί για να τους ακούσει, μερικές εκατοντάδες άνθρωποι, έφευγε. Ο εκπρόσωπος είπε ότι ο άνδρας έριξε «εναντίον αστυνομικών», κάτι ωστόσο που δεν επιβεβαιώθηκε από αυτόπτες μάρτυρες.

Παράλληλα, σύμφωνα με φωτοειδησεογράφο του πρακτορείου ειδήσεων Reuters που ήταν αυτόπτης μάρτυρας, αστυνομικοί, που είχαν καλυφθεί, διέταξαν τον άνδρα να ρίξει τα όπλα του στο έδαφος, χωρίς να εισακουστούν, προτού ανοίξουν πυρ.

Φωτογραφίες που τράβηξε εικονίζουν τον άνδρα με μαύρο χειμωνιάτικο παλτό, λευκό καπελάκι του μπέιζμπολ και μάσκα με τα χρώματα της Δομινικανής Δημοκρατίας, καθώς κραδαίνει δυο πιστόλια, ένα σε κάθε χέρι. Ο ύποπτος διακομίστηκε σε νοσοκομείο της περιοχής σε κρίσιμη κατάσταση. Αργότερα, ο διευθυντής της αστυνομίας ενημέρωσε τους δημοσιογράφους πως υπέκυψε.