Μια νέα διάσταση στην ιστορία του Ψυχρού Πολέμου και τη διαρκή απειλή της οικουμενικής καταστροφής εξαιτίας μιας σύρραξης με πυρηνικά όπλα δίνει ο Χαΐμ Εσέντ, τέως Επικεφαλής Διαστημικής Ασφαλείας του Ισραήλ. Συγκεκριμένα, ο κ. Εσέντ ισχυρίζεται ότι εξωγήινοι βρίσκονταν σε τακτική επαφή με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ επί πολλά χρόνια και χάρη σε αυτούς απετράπη ένας ολέθριος πυρηνικός πόλεμος.
Ο Χαΐμ Εσέντ δεν είναι κάποιος τυχαίος. Έχει διατελέσει επικεφαλής του στρατιωτικού διαστημικού προγράμματος του Ισραήλ και έχει τιμηθεί επανειλημμένως με διακρίσεις κύρους για την προσφορά του στην επιστήμη και την αμυντική τεχνολογία.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Έσεντ αναλύει, μεταξύ άλλων, πώς οι Εξωγήινοι αποσόβησαν την οικουμενική καταστροφή, συγκρατώντας την τότε Σοβιετική Ένωση από το να αντεπιτεθεί με πυρηνικά όπλα στις ΗΠΑ, ύστερα από την εισβολή των Αμερικανών στον Κόλπο των Χοίρων της Κούβας, το 1961.

Επιπλέον, ο Χαΐμ Εσέντ δηλώνει πεπεισμένος ότι οι Εξωγήινοι έχουν σκάψει στο υπέδαφος του πλανήτη Άρη και έχουν εγκαταστήσει βάση, όπου φιλοξενούνται τόσο Εξωγήινοι όσο και Γήινοι αστροναύτες.
Ο Εσέντ λέει ότι αντιπροσωπεία Εξωγήινων έχει επισκεφθεί τη Γη, ως απεσταλμένη μιας «Διαγαλαξιακής Ομοσπονδίας Διαστήματος». Αυτή η επίσκεψη, όμως, μένει κρυφή, διότι αυτή ήταν η εξ αρχής συμφωνία με τους Εξωγήινους. Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ, Ισραήλ, Βρετανίας, Ρωσίας, Κίνας και Ιαπωνίας, είναι ενήμερες γι’ αυτές τις συναντήσεις Γήινων-Εξωγήινων, τηρούν όμως τον όρο μυστικότητας.
Ακόμη και ο Ντόναλντ Τραμπ ξέρει την αλήθεια, αλλά, όπως αναφέρει ο Εσέντ «δεν αποκαλύπτει τίποτα, παρόλο ότι ήταν έτοιμος να μιλήσει. Οι Εξωγήινοι επιμένουν ότι οι Γήινοι δεν είμαστε έτοιμοι ακόμη να δεχτούμε την ύπαρξή τους».
Σχετικά με τους λόγους που έκαναν τον ίδιον να ανοίξει το στόμα του και να «προδώσει» το μεγάλο μυστικό, ο Εσέντ λέει χαρακτηριστικά ότι «εάν μιλούσα πριν από πέντε χρόνια, θα με έκλειναν σε ψυχιατρείο. Σήμερα όμως, όλοι μιλούν διαφορετικά. Δεν έχω τίποτα να χάσω. Έχω λάβει τις διακρίσεις και τα βραβεία μου. Απολαύω σεβασμού σε πανεπιστήμια του εξωτερικού -όπου και εκεί τα δεδομένα αλλάζουν».

Και κάπου εδώ μπαίνουν και οι Αμερικάνοι στο παιχνίδι

Δύο μέρες μετά τις δηλώσεις του πρώην Ισραηλινού Διευθυντή Διαστημικής Ασφάλειας του Ισραήλ Χαϊμ Εσέντ μια νέα είδηση από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αυτή τη φορά έρχεται να προσθέσει νέα ερωτήματα για την ύπαρξη των εξωγήινων.
O Τζέσε Μάρσαλ, Αμερικανός αξιωματούχος που ήταν υπεύθυνος για τις επί τόπου έρευνες και εξέτασε τα περίφημα συντρίμμια στο Ρόσγουελ του Νέου Μεξικού το 1947 καταγράφει ότι βρήκε «άφθαρτα συντρίμμια που δεν κατασκευάστηκαν από ανθρώπινα χέρια» στα προσωπικό του ημερολόγιο που αποκαλύπτονται για πρώτη φορά.
Ο Τζέσε Μάρσαλ εργαζόταν στο Γραφείο Πληροφοριών του 509 σμήνους βομβαρδιστικών στην Αεροπορική Βάση του Ρόσγουελ και ήταν ο υπεύθυνος των ερευνών για το περίφημο δυστύχημα που έγινε το 1947. Στο προσωπικό του ημερολόγιο, που παρέμενε κλειδωμένο στα συρτάρια για 35 χρόνια μετά τον θάνατο του, και τα εγγόνια του έδωσαν πρόσφατα στη δημοσιότητα, γράφει χαρακτηριστικά πως «τα συντρίμμια δεν κατασκευάστηκαν από ανθρώπινο χέρι» και πως κανείς μπορούσε να διακρίνει πάνω τους χαραγμένα σύμβολα ακατανόητα, που ο ίδιος τα χαρακτηρίζει «εξωγήινα».
«Ο ταγματάρχης Μάρσαλ σιώπησε ακολουθώντας άνωθεν εντολές, αλλά στην οικογένεια του πάντα υποστήριζε πως είχε στηθεί μια σκευωρία συγκάλυψης της πραγματικότητας»
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στις 8 Ιουλίου του 1947 σε ένα ράντσο κοντά στο Ρόσγουελ εντοπίστηκαν συντρίμμια αεροσκάφους. Ο υπεύθυνος ερευνών Τζέσε Μάρσαλ ανέφερε από την πρώτη στιγμή πως ήταν τα συντρίμμια ήταν «αγνώστου ταυτότητος» (UFO), πυροδοτώντας το έντονο ενδιαφέρον των ΜΜΕ. Την ίδια μέρα ο στρατιωτικός διοικητής της 8ης Αμερικανικής Αεροπορικής Δύναμης δήλωσε πως στην πραγματικότητα ήταν τα απομεινάρια από ένα μετερεωλογικό αερόστατο.

Η υπόθεση ξεχάστηκε για σχεδόν 30 χρόνια, μέχρι το 1978 όταν ο Στάντον T. Φρίντμαν, ερευνητής και παθιασμένος με τα ΑΤΙΑ, πήρε συνέντευξη από τον Ταγματάρχη Τζέσε Μάρσαλ που είχε σιωπήσει για 30 χρόνια, λόγω άνωθεν εντολών.
Ο Μάρσαλ δήλωσε ξεκάθαρα στον Φρίντμαν ότι «ο στρατός είχε συγκαλύψει την ανάκτηση ενός εξωγήινου σκάφους». Η ιστορία του διαδόθηκε τότε αμέσως στους κύκλους των ΑΤΙΑ, μέσα από ένα ντοκιμαντέρ για ΑΤΙΑ εκείνης της εποχής. Τον Φεβρουάριο του 1980, η λαϊκή εφημερίδα The National Enquirer προχώρησε σε δική της συνέντευξη με τον Μάρσαλ με αποτέλεσμα το συμβάν του Ρόσγουελ να γίνει πρωτοσέλιδο θέμα διεθνώς. Στομάτα άρχισαν να ανοίγουν, μαρτυρίες να προστίθενται, όπως του τοπικού εργολάβου κηδειών που μιλούσε για «νεκροτομές και αυτοψίες σε παράξενα πλάσματα».
Το 1997 το Πεντάγωνο αναγκάστηκε να κάνει εκ νέου έρευνα με εντολή του Κογκρέσου, η οποία κατέληξε ότι τα συντρίμμια δεν ήταν από μετερεολογικό αερόστατο, αλλά μέρος ενός μυστικού προγράμματος με την ονομασία «Project Mogul». Οσο για τις νεκροψίες πτωμάτων εξωγήινων όντων η ερεύνα απαντούσε πως πιθανώς ήταν «ταραγμένες αναμνήσεις από την ανάκτηση καμμένων ανθρωπόμορφων ομοιωμάτων».
«Ο παππούς μας δεν ήταν τυχαίος ούτε τρελός. Ήταν υπεύθυνος του Γραφείου Πληροφοριών για το πρόγραμμα βομβαρδισμών κατά την διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου»
Ο ταγματάρχης Μάρσαλ πέθανε τον Ιούνιο του 1986 και όπως λένε τα εγγόνια του μέχρι τον θάνατο του υποστήριζε σθεναρά πως τα απομεινάρια ήταν από ιπτάμενο δίσκο. Όπως χαρακτηριστικά λένε ο ταγματάρχης «αναγκάστηκε από τον Στρατό να σιωπήσει και πως επειδή ήταν διαβαθμισμένος αξιωματούχος ακολούθησε τις άνωθεν εντολές, αλλά στην οικογένεια του πάντα υποστήριζε πως είχε στηθεί μια σκευωρία συγκάλυψης της πραγματικότητας».