Η γοητεία του άγνωστου πάντα προσέλκυε τον άνθρωπο. Στα ταξίδια, ειδικότερα, έχουν αναπτυχθεί εξειδικευμένα πακέτα τα οποία ικανοποιούν, σαν αίσθηση τουλάχιστον, αυτήν ακριβώς τη διάθεση αναζήτησης εμπειριών, οι οποίες ξεφεύγουν από τα τετριμμένα.

Δύο εξαιρετικά παραδείγματα, είναι από τη μία πλευρά τα ταξιδιωτικά γραφεία που δεν αποκαλύπτουν στον ταξιδιώτη τον προορισμό του, παρά μόνο λίγο πριν την αναχώρηση, χρησιμοποιώντας το στοιχείο της έκπληξης ως εργαλείο μάρκετινγκ, ενώ από την άλλη πλευρά, υπάρχουν τα ταξιδιωτικά πακέτα, τα οποία μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις φέρουν και τη σφραγίδα των επίσημων τουριστικών αρχών της εκάστοτε περιοχής, τα οποία σχεδόν υπόσχονται «στενές επαφές τρίτου τύπου».

Η πιο γνωστή τοποθεσία, η οποία φέρνει το άγνωστο του σύμπαντος λίγο πιο κοντά στη Γη, είναι το Roswell στο Νέο Μεξικό. Έντονα προβεβλημένη από ντοκιμαντέρ, κινηματογραφικές παραγωγές και τηλεοπτικές σειρές, λόγω του περιστατικού του 1947, η πόλη, μέσω του Τμήματος Τουρισμού του Νέου Μεξικού, προβάλλει το Roswell UFO Tour, το οποίο οδηγεί τους ταξιδιώτες στα χνάρια των πολιτών που πρώτοι άγγιξαν και ανέφεραν τα συντρίμμια του σκάφους των εξωγήινων. Μεταξύ άλλων, οι τουρίστες επισκέπτονται τις τοποθεσίες όπου διατηρούσε ο στρατός τα αποδεικτικά στοιχεία, καθώς και τις επιχειρησιακές αίθουσες στις οποίες έλαβε καίριες αποφάσεις, για το τι θα αποκαλύψει και τι όχι.

Η εν λόγω ξενάγηση διαρκεί περίπου 2 ώρες, με βαν 10 επιβατών. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης, οι επισκέπτες έρχονται σε επαφή με ιστορικές τοποθεσίες στο κέντρο της πόλης, με το ιστορικό Roswell Army Air Field και θα τις κατοικίες που σχετίζονται με το περιστατικό του 1947. Σημειώνεται ότι λόγω της απόστασης από την πόλη και της έλλειψης ορατών αντικειμένων, το The Roswell UFO Tour δεν περιλαμβάνει επισκέψεις στα σημεία συντριβής.

Διαβάστε ακόμη: