Αυτός σίγουρα δεν είναι Ολυμπιακός. Μια ομάδα χωρίς δυνάμεις και φρεσκάδα –κάτι που παραδέχθηκε και ο Μαρτίνς στις δηλώσεις του- με χτυπητές αδυναμίες τόσο αμυντικά όσο και δημιουργικά, δείχνει να είναι σε πολύ άσχημο φεγγάρι. Δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες εμφανίσεις ο Ολυμπιακός σε ευρωπαϊκές αναμετρήσεις. Έχασε από την Πόρτο 2-0 σχετικά εύκολα. Ίσως το γρήγορο γκολ των Πορτογάλων να έπαιξε σημαντικό ρόλο, όμως η εντύπωση που δημιουργήθηκε είναι ότι οι ερυθρόλευκοι ήταν όσο ανταγωνιστικοί έπρεπε. Πολλά λάθη, εκνευρισμός και ανορθόδοξος τρόπος ανάπτυξης. Έτσι δεν μπορείς να σταθείς στην Ευρώπη και πολύ περισσότερο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ευτυχώς η Σίτι κέρδισε τη Μαρσέιγ και το ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού θα συνεχιστεί στους «32» του Europa League.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και πήρε τα ηνία της αναμέτρησης, αλλά η Πόρτο ήταν αυτή που κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 6’ ο Σισέ απομάκρυνε σε κόρνερ, ο Οτάβιο το εκτέλεσε από δεξιά, ο Χολέμπας διεκδίκησε την μπάλα στο πρώτο δοκάρι, αυτή έφτασε στον Άντερσον, ο Βραζιλιάνος έκανε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Ο διαιτητής σταμάτησε τη φάση, πήγε στο VAR, είδε το ριπλέι και έδωσε πέναλτι για χέρι του Χολέμπας! Ο Οτάβιο το εκτέλεσε και η ομάδα του Κονσεϊσάο άνοιξε το σκορ στο φαληρικό γήπεδο.

Οι Ερυθρόλευκοι μετά το γκολ προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 15’ έχασαν τεράστια ευκαιρία να φέρουν στα ίσια το παιχνίδι. Ο Μπουχαλάκης είδε την κίνηση του Μασούρα, του έκανε τη βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της πορτογαλικής ομάδας, ο διεθνής μεσοεπιθετικός κατέβασε, βγήκε τετ α τετ με τον κίπερ των Δράκων, σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 35’ ο Μαρτίνς προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή, βάζοντας στον αγώνα τον Φορτούνη αντί του Καμαρά, περιμένοντας από τον διεθνή μεσοεπιθετικό να δώσει ποιότητα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού και να τροφοδοτήσει τον Ελ Αραμπί, που ήταν καλά κλεισμένος από τους παίκτες της Πόρτο. Οι παίκτες του Πορτογάλου συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ με βαθιές μπαλιές και σέντρες,  με τον Ραφίνια στο 45+2’ να δημιουργεί για τον Μασούρα, αλλά αυτός δεν κατάφερε να κοντρολάρει και έχασε την ευκαιρία να απειλήσει τον τερματοφύλακα της Πόρτο.

Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή, είχε τις ευκαιρίες, αλλά και πάλι η Πόρτο ήταν αυτή που σκόραρε.  Στο 77’ οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην κόντρα, ο Ντίας έκανε το γύρισμα, η κόντρα ευνόησε τον Ουρίμπε και αυτός με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής νίκησε τον Σα για το 0-2. Δύο λεπτά αργότερα οι Ερυθρόλευκοι έμειναν με δέκα παίκτες, με τον ρέφερι της αναμέτρησης να αποβάλει με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Ρούμπεν Σεμέδο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ραφίνια, Σισέ, Σεμέδο, Χολέμπας, Εμβιλά, Καμαρά (35′ Φορτούνης), Μπουχαλάκης, Μασούρας (46′ Ραντζέλοβιτς), Βρουσάι (73′ Σουντανί), Αραμπί (81′ Μπα).

ΠΟΡΤΟ: Ντιόγκο Κόστα, Ντιόγκο Λέιτε, Ζαϊντού, Γκρούγιτς, Εμπεμπα, Μπαρό (63′ Ουρίμπε), Ζοάο Μάριο (71′ Κορόνα), Οτάβιο (79′ Σαρ), Φελίπε Άντερσον (63′ Ντίας), Νανού, Τόνι Μαρτίνες (80′ Εβανίλσον).