Το Zero Stray Pawject στέλνει το δικό του μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.

Με γραπτή του ανακοίνωση, τονίζει πως «η 4η Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα αφιερωμένη σε όλα τα ζώα. Ελπίζουμε να έχουμε συμβάλει στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης τους και προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις γι’ αυτό».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Zero Stray Pawject:

«Το Zero Stray Pawject ξεκίνησε το 2016 υποστηρίζοντας την λειτουργία ενός καταφυγίου και εξελίχθηκε εστιάζοντας στην πρόληψη.

Στην Αίγινα, καταφέραμε σε συνεργασία με τον Δήμο, το τοπικό αστυνομικό τμήμα και τους κτηνιάτρους μεταξύ 2018-2021 να καταχωρήσουμε ηλεκτρονική σήμανση στο 75% των δεσποζόμενων σκύλων και το 50% να είναι στειρωμένα. Αυτό μείωσε σημαντικά την εγκατάλειψη και τον αριθμό των αδέσποτων σκύλων. Μετά την επιτυχία του προγράμματός μας στην Αίγινα αποφασίσαμε να ιδρύσουμε την Zero Stray Academy. Είναι η ελπίδα μας ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε σε όλη την Ελλάδα όχι μόνο για τους σκύλους αλλά και για τις γάτες και γενικότερα για την ευζωία των ζώων.

Συνεχίζουμε το 2023-2024 προσφέροντας 10.000 ηλεκτρονικές σημάνεις (microchips) σε δεσποζόμενους σκύλους και δεσποζόμενες γάτες. Ήδη στη Σαλαμίνα, σε συνεργασία με τον Δήμο και όλους κτηνιάτρους του νησιού, έχει ξεκινήσει η παροχή ηλεκτρικής σήμανσης σε 1.000 δεσποζόμενα ζώα.

Έχουμε συνάψει Μνημόνιο Συνεργασίας με την Ελληνική Αστυνομία και υλοποιούμε την πρώτη υποχρεωτική εκπαίδευση των αστυνομικών για την προστασία των ζώων. Οι εκπαιδευμένοι αστυνομικοί σήμερα φτάνουν τους 441, με στόχο να καθιερωθεί ως δια βίου εκπαίδευση. Ενδεικτικό είναι ότι από όταν εκκίνησε η εκπαίδευσή τους τον Μάιο του 2023 ο αριθμός των σχηματισθεισών δικογραφιών αυξήθηκε κατά 56%, ο αριθμός των συλλήψεων κατά 51% και η βεβαίωση διοικητικών προστίμων κατά 24% σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του προηγούμενου έτους. Η εκπαίδευση αφορά την προστασία όλων των ειδών ζώων, είτε πρόκειται για ζώα συντροφιάς ή παραγωγικά ζώα ή ιπποειδή κτλ.

Εντελώς δωρεάν ως ZSA, μαζί με περισσότερους από 30 καθηγητές μας εξειδικευμένους στο αντικείμενό τους, έχουμε προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα και account managers (συμβούλους εφαρμογής προγράμματος) σε περισσότερους από 100 δήμους της χώρας. Και συνεχίζουμε με εκπαιδευτικά προγράμματα που προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες στη χώρα μας και επικεντρώνονται στην πρόληψη.

Αν και σκοπός μας είναι η πρόληψη, η ομάδα μας έχει συμμετάσχει σε διαχείριση κρίσεων σε δημοτικά καταφύγια και σε φυσικές καταστροφές. Όταν μας έχει ζητηθεί η συνδρομή μας ήμαστε εκεί. Παραμένουμε όμως στο στόχο μας που δεν είναι άλλος από το να βοηθήσουμε στην αποτροπή δημιουργίας νέων αδέσποτων ζώων. Γιατί καμία κρίση δεν είναι πραγματικά διαχειρίσιμη με 3 εκατομμύρια αδέσποτα. Μέχρι να φτάσουμε σε μία Ελλάδα Zero Stray.

Η 4η Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα αφιερωμένη σε όλα τα ζώα. Ελπίζουμε να έχουμε συμβάλει στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης τους και προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις γι’ αυτό».

Διαβάστε ακόμη: