Την στήριξη της τέχνης μέσα από την εκπαίδευση ζητούν άνθρωποι της τέχνης και των γραμμάτων. Οι άνθρωποι της τέχνης, και ειδικότερα ο κόσμος του θεάτρου και της μουσικής, ζουν αυτή την περίοδο μια τραγική και αδιέξοδη καθημερινότητα.
Τα πρώτα και πιο ευάλωτα θύματα είναι οι νέες και νέοι καλλιτέχνες, οι νέοι άνθρωποι που πήραν τις δύσκολες αποφάσεις να ακολουθήσουν έναν ήδη δύσβατο δρόμο, με διάθεση να συμβάλουν στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου μας.
Για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, χρειάζονται ειδικά μέτρα στήριξης. Ιδιαίτερα μέσα στη συνθήκη που δημιουργεί η πανδημία του Covid-19 και χωρίς σχέδιο αλλά και την αβεβαιότητα για τη λειτουργία των θεάτρων και των μουσικών σκηνών, επιβάλλεται η ανάληψη της ευθύνης εξεύρεσης λύσεων από την Πολιτεία.
Η πρόταση τους είναι Φυσικά ή νομικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή καλλιτεχνικού έργου θα μπορούν, στο πλαίσιο ενός προσεκτικά οργανωμένου προγράμματος, να συνεργαστούν με τους διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν καλλιτεχνικά μαθήματα ή εκπαιδευτικούς-υπευθύνους για τις θεατρικές ή άλλες ομάδες, για να τους προτείνουν και να σχεδιάσουν μαζί πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δράσεις. Στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Προγραμμάτων, η συνεργασία αυτή μπορεί να περιλαμβάνει συμμετοχή και παροχή υποστήριξης στις θεατρικές και μουσικές παραστάσεις που γίνονται στα σχολεία – ώστε να εμπλουτιστούν με τη ματιά και την εμπειρία των επαγγελματιών, που θα μεταφέρουν όλο το πλέγμα της θεατρικής πράξης (σκηνικά, κοστούμια, μουσική, κίνηση)– προγραμματισμό θεατρικών αναλογίων, συζητήσεων, εκπαιδευτικών, καλλιτεχνικών αλλά και κοινωνικών δραστηριοτήτων, διά ζώσης ή και διαδικτυακά.
Το σχολείο πρέπει να είναι ο χώρος όπου, μετά την τραυματική εμπειρία της πανδημίας και μέσα από την ενίσχυση παράλληλων καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων και δράσεων, θα καλλιεργηθεί η κοινωνική συνοχή και η δημιουργική σκέψη.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα στο Facebook ή στείλτε email στο: Facebook : Τέχνη και Σχολείο: Μία Πρωτοβουλία/Πρόταση Στήριξης των Καλλιτεχνών ,Email: [email protected]