Ο Ρωσοουκρανικός πόλεμος συνεχίζεται και εντείνεται, με τους βομβαρδισμούς να αυξάνουν τον αριθμό αυτών που πέφτουν νεκροί κι από τις δύο πλευρές.

Στο πλαίσιο αυτό, ουκρανικοί βομβαρδισμοί έπληξαν αρτοποιείο στην κατεχόμενη από τη Ρωσία πόλη Λισιτσάνσκ, με τουλάχιστον 28 νεκρούς, όπου συμπεριλαμβάνεται και ένα παιδί, ενώ ακόμη δέκα άνθρωποι που βρίσκονταν κάτω από τα ερείπια, διασώθηκαν από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Ουκρανοί αξιωματούχοι στο Κίεβο δεν έκαναν σχόλια για το περιστατικό.

Τόσο η Μόσχα όσο και το Κίεβο προσφεύγουν, όλο και περισσότερο, σε επιθέσεις πιο μεγάλης εμβέλειας αυτόν τον χειμώνα, με τις  ουκρανικές δυνάμεις να δέχονται έντονες ρωσικές επιθέσεις το τελευταίο 24ώρο κατά μήκος της γραμμής του μετώπου.

Οι μάχες έχουν ιδιαίτερη σφοδρότητα στην ανατολικά της Αβντίεβκας, όπου η Μόσχα επιχειρεί να περικυκλώσει τα στρατεύματα του Κιέβου, ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις βρίσκονται επίσης σε άμυνα στο Κουπιάνσκ, στο Λάιμαν, στο Μπαχμούτ και στη Ζαπορίζια. Η στρατιωτική διοίκηση της  Σούμι στα βόρεια της Ουκρανίας, δήλωσε την Κυριακή, ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν την περιοχή σε 16 στον αριθμό διαφορετικές επιθέσεις την προηγούμενη ημέρα.

Οι στρατιώτες της Ουκρανίας παραμένουν συγκεντρωμένοι στα ανατολικά του Ντονέτσκ, της Ζαπορίζια και του Χάρκοβο, άρα η εισβολή αυτή υποδηλώνει ότι η Μόσχα ίσως ελέγχει τα τρωτά σημεία σε ένα νέο μέτωπο, για να πιέσει περαιτέρω τις ουκρανικές δυνάμεις.

Διαβάστε ακόμη: