Ο σχολιασμός του Διευθύνοντος Συμβούλου Mark Zuckerberg, σε συνδυασμό με την αύξηση των εσόδων, οδήγησε τις μετοχές στα ύψη και τους αναλυτές ενθουσιασμένους για το μειωμένο κόστος και την ενίσχυση των προϊόντων.

Οι μετοχές της Meta σημείωσαν άλμα 25% στη διαπραγμάτευση της Πέμπτης, με ρυθμό για την καλύτερη μέρα σχεδόν μιας δεκαετίας, με μια σειρά από αναβαθμίσεις αναλυτών να προέρχονται από την πτώση των εσόδων του τέταρτου τριμήνου και τις αισιόδοξες προβλέψεις του διευθύνοντος συμβούλου Mark Zuckerberg.

Στο υψηλό πέντε μηνών οι μετοχές της εταιρίας

Οι μετοχές της Meta βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο τους από τον Σεπτέμβριο του 2022, εβδομάδες πριν από μια καταστροφική έκθεση οικονομικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου που ώθησε τους αναλυτές σε όλη τη Wall Street να αμφισβητήσουν ανοιχτά την ηγεσία του Zuckerberg.

Ωστόσο, ο τόνος των σημειώσεων των αναλυτών άλλαξε αισθητά το βράδυ της Τετάρτης και το πρωί της Πέμπτης, με την εταιρεία να ξεπερνά τις πρώτες εκτιμήσεις με έσοδα 32,17 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Barton Crockett της Rosenblatt έδωσε αξιολόγηση αγοράς για τη μετοχή της Meta, θέτοντας στόχο τιμής 220 $ και λέγοντας ότι ήταν πεπεισμένος από μια «δελεαστική» αποτίμηση πλέον.

Στο Guggenheim, ο Michael Morris αναθεώρησε την τιμή στόχο του στα 210 $, διατηρώντας την αξιολόγηση αγοράς, επικαλούμενος εν μέρει το χαμηλότερο κόστος.

Το σχόλιο του Zuckerberg έγινε δεκτό από τους αναλυτές, λίγους μήνες αφότου ο συνιδρυτής της Meta ανέλαβε την ευθύνη για την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων. «Το μότο μας για το 2023 είναι το «Έτος Αποδοτικότητας» και επικεντρωνόμαστε στο να γίνουμε ένας ισχυρότερος και πιο ευκίνητος οργανισμός», είπε σε δήλωση την Τετάρτη.

Σημειώνεται ότι ο Zuckerberg, οδήγησε την εταιρεία προς την εικονική πραγματικότητα, ρίχνοντας δισεκατομμύρια στην Reality Labs της Meta. Πρόκειται για ένα δαπανηρό ελιγμό που έχει επικριθεί τόσο από αναλυτές όσο και από ακτιβιστές επενδυτές.

Διαβάστε ακόμη: