Εσχάτως γίνεται λόγος πολύς γύρω από τις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ και οι οποίες εμφανίζουν μεταξύ τους μεγάλες αποκλίσεις όσον αφορά την πρόθεση ψήφου και τα ποσοστά (καθώς και τις μεταξύ τους διάφορες) των μεγάλων κομμάτων!

Στην κοινωνία, καλώς ή κακώς, προκαλείται μια σύγχυση, την οποία σπεύδουν να εκμεταλλευτούν πολιτικές δυνάμεις και πρόσωπα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου ωστόσο, αναλύοντας τις δημοσκοπήσεις και τις τάσεις της κοινής γνώμης, μαθαίνω ότι επικρατεί απόλυτη ηρεμία και μπαίνουν στο τραπέζι κεντρικοί σχεδιασμοί και τακτικές.

Ας μην ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη διανύσει πάνω από το μισό της θητείας της και υπό την έννοια αυτή είναι απολύτως λογικό να σχεδιάζει τις επόμενες πολιτικές κινήσεις της μόλις η οικονομία ανακάμψει (ταχέως όπως καταδεικνύεται στην πράξη) και αντιμετωπιστεί δραστικά η πανδημία του κορωνοιού!

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η ηρεμία της κυβέρνησης εκτός των άλλων απορρέει και από τις τάσεις της κοινωνίας που ερευνώνται και αναλύονται σε μόνιμη βάση στο Μαξίμου μέσα από κυλιόμενες δημοσκοπήσεις!

Υπό το πρίσμα αυτό και με βάση το γεγονός ότι η κυβέρνηση συνεργάζεται με τον γκουρού της επικοινωνίας αμερικανό Σταν Γκρίνμπεργκ, υπό την επικοινωνιακή καθοδήγηση του οποίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέτυχε μια ιστορική νίκη τον Ιούλιο του 2019, είναι προφανές ότι βαρύτητα για το Μαξίμου έχει η ανάλυση του Γκρίνμπεργκ και η δική του εκτίμηση βάσει των δημοσκοπικών ευρημάτων, ως προς τον νέο επικοινωνιακό και πολιτικό σχεδιασμό!

Σε απλά λόγια η κυβέρνηση αναμένει την …ετυμηγορία του Σταν Γκρίνμπεργκ, μέσα από τις δικές του έρευνες και αναλύσεις των τάσεων της κοινής γνώμης οι οποίες και θα προσδιορίσουν με ακρίβεια τα παρακάτω βήματα!

Γιατί είναι προφανές πως η κυβέρνηση δεν καθοδηγείται, ούτε σύρεται από τις κάθε λογής δημοσκοπήσεις, ούτε από εκ διαμέτρου αντίθετα ευρύματα, αλλά κινείται βάσει των δικών της ευρημάτων μέσα από καθημερινές κυλιόμενες δημοσκοπήσεις, υπό την εμπειρία, εποπτεία και ανάλυση του κορυφαίου Αμερικανού επικοινωνιολόγου, του οποίου την ετυμηγορία αναμένει προκειμένου να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις της…