Mίλος Μαλένοβιτς. Ατζέντης, Σερβό- Ελβετός, που έπαιξε πολύ δυνατά αυτό το καλοκαίρι στα μέρη μας. Είναι ο εκπρόσωπος άλλωστε του Στήβεν Τζούμπερ, του διεθνής Ελβετού μεσοεπιθετικού της ΑΕΚ που μετά απο 5 αγωνιστικές στην Super League έχει ξετρελάνει τους Ενωσίτες και βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για MVP του πρωταθλήματος.

Ο Μαλένοβιτς είναι ένας ατζέντης με μεγάλη δυναμική, συνεχώς ανερχόμενος, που έχει στο πελατολόγιό του μεταξύ άλλων την … μισή εθνική Ελβετίας, αρκετούς Σέρβους διεθνείς (Τάντιτς, Ραϊκοβιτς, Κατσίνοβιτς) και δυο παίκτες της Εθνικής Ισραήλ (Ντάσα, δεξιός μπακ της Φιτεσε, o οποίος επισης έπαιξε δυνατά για ΑΕΚ αλλά και Νταπούρ). Γενικότερα προσελκύει εμιγκρέδες ποδοσφαιριστές, με δυο πατρίδες (Σερβοελβετούς, Ελβετοκοσοβάρους, Ελληνοελβετούς όπως ο Στεργίου κλπ).

Στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι αφού έφερε τον Τσούμπερ στην ΑΕΚ, μια υποθεση που πέρασε απο…χίλια κύματα μέχρι να κλείσει, την βοήθησε να αποκτήσει και τον Γέβτιτς ενώ είχαν προηγηθεί του Χαϊροβιτς στον Άρη και του Γκουλέν στον Βόλο ενώ ακολούθησαν του Αουάντ στον Ιωνικό και του Σπιριντόνοβιτς στον Ατρόμητο. Μιλάμε για μισή ντουζίνα deals, καθόλου άσχημα νομίζω…

Ποιος ο λόγος της σημερινής σπέσιαλ αναφοράς μου στον κύριο Μαλένοβιτς; Έμαθα πως στον Οργανισμό ΑΕΚ τον αντιμετωπίζουν σαν τον δικό τους… Μέντες (ή Φάλι Ραμαντάνι)! Βέβαια άλλο Μέντες (ή και Ραμαντάνι) κι άλλος Μαλένοβιτς, αν κι αντιλαμβάνομαι πως από κάπου πρέπει να ξεκινήσουν στην “κιτρινόμαυρη” ΠΑΕ για να μπουν σύγχρονο ποδοσφαιρικό/μεταγραφικό μάνατζμεντ.

Προσπαθούν να αντιγράψουν τον Μαρινάκη στην σχέση του με τους μεγαλοατζέντηδες!

Ουσιαστικά στην Ένωση προσπαθούν να αντιγράψουν την πολιτική του Βαγγέλη Μαρινάκη/Ολυμπιακού με τους μεγάλους ξένους ατζέντηδες, που βοήθησαν/βοηθάνε εδώ και χρόνια τον Ολυμπιακό τόσο με παίκτες/προπονητές όσο και σε κάποιες από τις περήφανες πωλήσεις του.Βέβαια για να αποκτήσει αυτή την σχέση και την εν λόγω τεχνογνωσία το “αφεντικό” των “ερυθρόλευκων” έσπρωξε πρώτα πολύ χρήμα στο κορυφαίο επίπεδο της πιάτσας ατζέντηδων, κτίζοντας και προσωπική επαφή. Ειδικά με τον Μέντες και όχι μόνο…

Στην ΑΕΚ, λοιπόν, αντιλήφθηκαν (ή πείστηκε ο Μελισσανίδης βασικά από τον εκτελεστικό διευθυντή Γιάννη Παπαδημητρίου αλλά και τον Παναγιώτη Κονέ), μέσω της υπόθεσης Τσούμπερ, πόσο πολύτιμος μπορεί να είναι ένας ξένος μεγαλοατζέντης για να ντιλάρουν με τον πελάτη του, όταν ο συγκεκριμένος είναι προβεβλημένος, παίζει σε ανώτερο πρωτάθλημα και εθνική ομάδα ενώ έχει ακόμη 4 με 5 επίσημες προσφορές στα χέρια του.

Συγκεκριμένα, Οκ, όταν μιλάμε για παίκτη επιπέδου καλής ομάδας Μπουντεσλίγκα, βασικού στην Εθνική Ελβετίας με την οποία ξεχώρισε και στο καλοκαιρινό Euro, όπως ο Στίβεν Τσούμπερ, δεν χρειαζόταν να γίνει… σκάουτινγκ από την πλευρά της ΑΕΚ. Ο Τσούμπερ όμως, εκτός από την ΑΕΚ είχε προτάσεις από την νεοφώτιστη στην Σέριε Α’ Βενέτσια, την Ντιναμό Ζάγκρεμπ κι άλλες δυο ομάδες που θα αγωνιζόντουσαν στα προκριματικά Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ.

“Γείωσε” την Ντιναμο Ζάγκρεμπ, καθάρισε με Ρούμπιν Καζάν για χάρη της ΑΕΚ

Μάλιστα η μόνιμη πρωταθλήτρια Κροατίας, Ντιναμό, που διέθετε και τις άκρες και πολύ χρήμα και το κίνητρο του τσου λου, έπαιξε πολύ δυνατά στα τέλη Αυγούστου για τον Τσούμπερ. Κάπου μάλιστα πίστεψε πως θα γινόταν δικός της ο Ελβετός και επαναπαύτηκε αφού δεν… υπολόγισε σωστά την ΑΕΚ.

Ούτε την καταδρομική των Παπαδημητρίου – Κονέ που έφυγαν ένα απόγευμα Παρασκευής (27/8) από την Αθήνα για Φρανκφούρτη αποφασισμένοι να μην γύριζαν αν δεν τον έκλειναν. Ούτε πως ο ατζέντης του Μαλένοβιτς θα “πουλούσε” τους Κροάτες. Μερικές ημέρες πριν άλλωστε είχαν κάνει την πώληση του Μάριο Γκαβράνοβιτς, επιφανή πελάτη του Μαλένοβιτς, από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην τουρκική Καϊσερίσπορ…

Η AEK με πειθώ και με… χρήμα έπεισε τον Μαλένοβιτς, με την βοήθεια του ατζέντη να είναι καταλυτική στο ντιλάρισμα. “Γείωσε” την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, διευκόλυνε την διαπραγμάτευση με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, ειδικά με την οψιόν αγοράς του Τσούμπερ (να κλείσει και στην τιμή των 2.500.000 ευρώ) και δέχτηκε να κάνει το νέο συμβόλαιο του διεθνή Ελβετού με την Ένωση, που θα ενεργοποιηθεί αυτομάτως με που οι “κιτρινόμαυροι” τον αγοράσουν (έχουν δικαίωμα για την οψιόν μέχρι τον Μάϊο)!

Τι άλλο έκανε ο agent Μαλένοβιτς και… κάθαρισε για την ΑΕΚ; Της έφερε και τον άλλο πελάτη του, τον Γέφτιτς, που η ΑΕΚ είχε στόχο από τον Ιούλιο και προσπάθησε τότε ανεπιτυχώς να τον κάνει δικό της. Με την βοήθεια του ατζέντη, που εκμεταλλεύτηκε στο δεδομένο ταιμινγκ μια κρίση του 28χρονος επιτελικού μέσου με την Ρούμπιν Καζάν, βγήκε μπροστά και έπεισε την ρωσική ομάδα να δεχτεί την πρόταση της ΑΕΚ, την οποία έφερε στα μέτρα εκείνης του Τσούμπερ (δανεισμός με οψιόν αγοράς), αλλά σε χαμηλότερα ποσά. Κάπως έτσι και για αυτό η πιάτσα λέει πως η ΑΕΚ μετον Μαλένοβιτς μπορεί να κάνει πράγματα και προσεχώς…